:
«Робота під час війни мобілізує нас усіх», — ведучий UA: ПЕРШИЙ Анатолій Єрема

«Робота під час війни мобілізує нас усіх», — ведучий UA: ПЕРШИЙ Анатолій Єрема

26 квітня 2022

Ведучий інформаційно-аналітичної програми «Прозоро: про актуальне» на UA: ПЕРШИЙ та один з ведучих телемарафону «Єдині новини #UAразом» Анатолій Єрема розповідає про спротив українців кривавому російському агресору з перших днів війни. Дивується — як тільки серце витримує стільки людських трагедій та звірства окупанта на рідній землі. Але бойовий дух підіймає єдине бажання на всіх — перемога України, про яку Анатолій надіється вже скоро в прямому ефірі сповістити українців.

Більше про своє життя та роботу під час війни — у відвертому інтерв’ю Анатолія Єреми нижче.

Читайте також: «Цей день завдовжки у життя»: Інна Москвіна — про 24 лютого, роботу під час війни та плани після перемоги України

Яким для вас було 24 лютого?

— 24 лютого прокинувся вранці від гучної канонади. Спочатку не зрозумів, що то саме працювала система ППО. Але одразу усвідомив — почалося. Подзвонив дітям, щоб збиралися і виїжджали з міста, а сам поїхав на роботу. За кілька годин уже був в ефірі…

Робота під час війни — як вона змінилася? Що для вас означає інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом»?

— Робота під час війни мобілізує нас усіх. Журналісти різних інформаційних служб умить забули про якісь малозначущі корпоративні розбіжності й пліч-о-пліч роблять свою справу — оперативно розповідають про хід війни. Без істерики чи зайвого пафосу — але завжди упевнено в нашій перемозі.

З початку повномасштабної війни росії проти України минуло два місяці. Чим вони вам запам’яталися?

— Для мене плин часу прискорився неймовірно. Здається, минула вже ціла вічність, насичена такою кількістю подій, що вистачило б на кілька життів. Це і невимовний біль від руйнувань рідної країни, тисяч людських трагедій, які пропускаєш через своє серце (і як воно витримує?). Це і лють від того, які звірства чинить окупант, але й несамовита гордість за весь наш народ, який чинить героїчний спротив агресії. І безумовна віра в перемогу! Слава Україні!

Які ваші плани після перемоги?

— Сподіваюся повідомити глядачам про перемогу у прямому ефірі. А потім будуватиму плани. Втім, знаю, що зроблю після того переможного ефіру. Вдома зніму з вікон світломаскувальну плівку, вимию вікна і відчиню їх навстіж. Впущу в кімнату побільше сонця й повітря, вдихну на повні груди й подзвоню дітям: їдьте вже додому!

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом», що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

В ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — щобудня увечері команда регіонального мовлення готує 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Онлайн регіональні телеканали Суспільного можна переглядати на сайтах філій.

Читайте також: