:
«Росії немає місця на конкурсі заради миру»: Оксана Скибінська про Євробачення-2022

«Росії немає місця на конкурсі заради миру»: Оксана Скибінська про Євробачення-2022

02 травня 2022

Голова української делегації на Євробаченні-2022 Оксана Скибінська рішуче висловилася щодо участі росії у конкурсі в інтерв’ю фінському виданню «Areena».

«Пісенний конкурс Євробачення був створений для того, щоб об’єднати народи в мирі. Він ґрунтується на демократичних, гуманних цінностях. У ньому немає місця росії, коли ці цінності так жорстоко топчуть», — наголосила Скибінська.

Також вона відповіла на питання, що відчуває українська сторона, коли бачить прогнози букмекерів щодо можливої перемоги країни на пісенному конкурсі. Своєю чергою, ця перемога дає змогу Україні приймати пісенний конкурс у 2023 році.

Читайте також: Солістка гурту Go_A стала речницею Євробачення-2022 від України

«Ми демонструємо всьому світу, що, незважаючи на цинічну агресію Російської Федерації, Україна сильна і залишається присутньою в сім’ї європейських народів. Навіть якщо практичні плани довелося змінити через воєнні обмеження, наша мета залишається незмінною», — зазначила вона.

Нагадаємо, що вже 10 травня у першому півфіналі гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» виступатиме під номером 6.

Зазначимо, що Kalush Orchestra нещодавно повернулися з промотуру до Євробачення-2022. Вони відвідали Ізраїль, Нідерланди, Іспанію та Польщу, де збирали кошти на допомогу Україні. Одразу після повернення в Україну музиканти поїхали в Ірпінь, де дали концерт просто неба.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» в Італії. Цьогоріч у пісенному конкурсі візьмуть участь 40 країн.

Фото — EBU / ANDRES PUTTING

Читайте також: