:
«У кожного свій фронт відповідальності». Євгеній Агарков про відповіді на тези кремля та ефір, коли здали нерви

«У кожного свій фронт відповідальності». Євгеній Агарков про відповіді на тези кремля та ефір, коли здали нерви

03 травня 2022

Ведучий Новин на UA: ПЕРШИЙ Євгеній Агарков та один з ведучих телемарафону «Єдині новини #UAразом» розповів про кількагодинну «тотальну невіру» в дійсність 24 лютого й у перші дні повномасштабного наступу росії на Україну. Про прямий ефір, де здали нерви, відповіді на тези з кремлівської методички та чому зараз важливо бути на своєму місці — читайте у відвертому інтерв’ю журналіста.

Читайте також: Хочу відпрацювати ефір, коли Хрещатиком на параді перемоги пройдуть наші бійці — інтерв’ю із В’ячеславом Афутіним

  • Яким для вас було 24 лютого на роботі та в житті?

— Мій марафон почався з перших годин війни, коли ще ніхто не розумів, що відбувається. Що цікаво, це мала бути не моя робоча зміна, я просто вийшов о 4 ранку підмінити колегу. Перші кілька годин була тотальна невіра в те, що все дійсно почалося. Замість трьох випусків новин по 5 хвилин — 4 з половиною години безперервного ефіру. Після того — збирання тривожної валізки й евакуація до місця збору для забезпечення безперервного ефіру. Майже доба за кермом і потім одразу в ефір, нічне чергування і знову ефіри. На третій день вже заплітався язик, заплющувалися очі в кадрі, але я не намагався сказати, що втомився, бо розумів, що є люди, яким набагато важче і їм потрібна зараз інформація і розуміння — куди рухатися далі.

  • Робота під час війни — як вона змінилася? Що для вас означає інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом»?

— Для мене цей марафон — це єдність ЗМІ. Без рейтингу, суперечок і без бійки за сенсацію. Я про це мріяв багато років, але, вочевидь, із мріями треба бути обережнішим і уточнювати деталі своїх мрій.

Телеведучі Євгеній Агарков та Анатолій Єрема
  • З початку повномасштабного наступу росії на Україну минуло два місяці. Розкажіть, які моменти впродовж цих двох місяців закарбувалися в пам’яті?

— Коли після побаченого в Бучі здали нерви в ефірі. За стандартами Суспільного, ми не маємо права на оцінні судження чи особисті емоції. Але я не втримався, коли ми показали тіла наших людей, що лежать на узбіччі, й коли дізнався, що ґвалтували дівчат і жінок, і були підвали для катування. Проте вдалося опанувати емоції й відповісти на тезу з методички кремля про те, «де ми були 8 років і чого не рятували Донбас». Як контраргумент, я спитав: «А чи бачили ви за 8 років, щоб український воїн знущався з населення Донбасу, вбивав дітей чи ґвалтував жінок?».

Телеведучі Євгеній Агарков та Анна Чередниченко
  • Що плануєте робити після перемоги?

— Поки планую тримати інформаційний фронт. А коли переможемо — тоді й визначусь. Бо зараз важливо бути на своєму місці й продовжувати робити для країни те, що робив і до війни, бо у кожного свій фронт відповідальності. Має працювати економіка і соціальні блага там, де це можливо.

Телеведучий Євгеній Агарков

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом», що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

З 17 березня в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — щобудня увечері команда регіонального мовлення готує 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Онлайн регіональні телеканали Суспільного можна переглядати на сайтах філій.

Фото — Анастасія Мантач, фотоархів Євгенія Агаркова

Читайте також: