:
«Ми проведемо Євробачення в новій Україні»: Kalush Orchestra дали пресконференцію в Турині

«Ми проведемо Євробачення в новій Україні»: Kalush Orchestra дали пресконференцію в Турині

04 травня 2022

У середу, 4 травня, учасники гурту «Kalush Orchestra» провели другу репетицію до Євробачення-2022 на арені PalaOlimpico в Турині та відповіли на запитання під час пресконференції.

Лідер гурту «Kalush Orchestra» Олег Псюк відповів на питання, чи готова Україна до перемоги у Євробаченні, що передбачає проведення конкурсу у 2023 році.

«Якщо вийде так, що ми переможемо, то Євробачення проведеться в Україні. У новій цілісній Україні, розбудованій, квітучій, щасливій країні», — заявив Олег Псюк.

Після його відповіді зал вибухнув оплесками.

Читайте також: Учасники Євробачення-2022 носять жовто-блакитні стрічки

Також лідер гурту зізнався, що через постійні репетиції вони з музикантами не мають ані хвилини вільного часу на перепочинок.

«Представляти свою країну під час війни — це максимально відповідально. У нас не було часу прогулюватися, щоб розгледіти місто і країну», — прокоментував музикант.

Олег Псюк зазначив, що оцінки журі зазвичай суворіші, ніж у вболівальників, але він вважає, що його пісня не залишить байдужими нікого.

«Ми покажемо максимально класний номер і максимально класну пісню, яка була написана до війни. Багато людей сумують за своїми матерями або сприймають нашою матір’ю-Україною. Ця пісня дуже близька для українців і маю надію, що стане близькою для кожного, хто її почує», — сказав він.

Також під час пресконференції Олег звернув увагу світової спільноти на автентичності української музики як такої.

«Ми продемонструємо новий сучасний модний реп хіп-хоп. У такому міксі виходить щось цікаве, що не має аналогів. Українська музика має свій власний етнокод. Послухайте музику, яка зараз в андеграунді: там є характерні нотки, які ідентифікують її», — запропонував Олег Псюк іноземним журналістам.

Читайте також: Солістка гурту Go_A стала речницею Євробачення-2022 від України

Уже 10 травня у першому півфіналі гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» виступатиме під номером 6. Трансляцію Євробачення можна буде дивитися на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА о 22:00 та на діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Зазначимо, що Kalush Orchestra перед до від’їзду у Турин брали участь у промотурі до Євробачення-2022 та відвідали Ізраїль, Нідерланди, Іспанію та Польщу. У кожній країні вони збирали кошти на допомогу Україні.

Більше про Євробачення-2022 дізнавайтеся на ютуб-каналі Євробачення Україна, фейсбук-сторінці Євробачення, телеграм-каналі Євробачення Україна та у TikTok.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» в Італії. Цьогоріч у пісенному конкурсі візьмуть участь 40 країн.

Фото — скриншот Eurovision Song Contest

Читайте також: