:
У Турині відбулася Церемонія відкриття Євробачення-2022

У Турині відбулася Церемонія відкриття Євробачення-2022

08 травня 2022

Представники України на пісенному конкурсі Євробачення-2022, гурт «Kalush Orchestra», пройшлися Бірюзовою доріжкою перед Церемонією відкриття пісенного конкурсу, що відбулася у Королівському Палаці Венарії в Турині.

Під час урочистостей до конкурсу українська делегація скористалась нагодою вчергове вийти з національною символікою. Зокрема гурт під час розмови з ведучими зазначив, що зараз як ніколи важливо бути з синьо-жовтими прапорами.

Читайте також: Євробачення-2022: де дивитися та як голосувати

Також соліст гурту Олег Псюк закликав привітати своїх матерів, розповідаючи про свою пісню.

«Ця пісня “Stefania” присвячувалася моїй мамі ще дуже давно, але до сьогоднішнього Дня матері рекомендую всім привітати своїх матерів і включити нашу пісню», — сказав соліст гурту.

Виконавці з сорока країн-учасниць конкурсу прокрокували Бірюзовим килимом, а представник Польщі Крістіан Охман та представники Ісландії, гурт «Systur», мали синьо-жовту символіку.

Читайте також: Kalush Orchestra заспівали з The Rasmus та Кристіаном Охманом

Зазначимо, ведучими заходу стали Габріеле Корсі, Маріо Акампа та Кароліна Ді Доменіко.

Королівський палац Венарії побудований у 1675 році та відомий своєю пишною бароковою архітектурою й розкішними садами. Він був однією з резиденцій королівського дому Савої. У 1997 році він потрапив до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Уже 10 травня у першому півфіналі гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» виступатиме під номером 6. Трансляцію Євробачення можна буде дивитися на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА о 22:00, слухати на Радіо Промінь, а також спостерігати на діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Більше про Євробачення-2022 дізнавайтеся на ютуб-каналі Євробачення Україна, фейсбук-сторінці Євробачення, телеграм-каналі Євробачення Україна та у TikTok.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022» в Італії.

Фото: EBU / ANDRES PUTTING

Читайте також: