:
Суспільне презентує добірку документальних фільмів та мультфільмів на NATPE у Будапешті

Суспільне презентує добірку документальних фільмів та мультфільмів на NATPE у Будапешті

22 червня 2022

Із 27 по 30 червня Суспільне презентуватиме добірку документальних фільмів, які розповідають про історію становлення України, а також мультфільмів на виставці Національної асоціації керівників телевізійних програм — NATPE, що пройде в Будапешті. Український національний павільйон, організований ініціативою Ukrainian Content. Global Cooperation, представлятиме аудіовізуальну індустрію країни.

Провідні гравці індустрії — Суспільне Мовлення, Starlight Media, 1+1 media, Ukraine TV Channels та FILM.UA Group — представлятимуть найкращі готові проєкти та ті, які розробляються, на міжнародному рівні поряд з учасниками з усього світу, такими як MGM Television, NBCUniversal, Warner Bros.Discovery, Paramount Global, Columbia Pictures та іншими.

Суспільне Мовлення представляє на NATPE 10 проєктів:

Унікальний документальний серіал, що розвінчує пропагандистські міфи про причини й передумови здобуття Україною незалежності.

Документальний проєкт розповідає історії людей, чиї життя кардинально змінилися після Революції Гідності.

Документальний цикл розповідає про роль жінок у відновленні воїнів після повернення із зони ООС.

Документальна стрічка розповідає про маловідоме селище Поліське в зоні відчуження, жителів якого радянська влада покинула сам на сам із радіаційною загрозою після вибуху на ЧАЕС.

Документальний фільм про історії трьох жінок, які пережили Голодомор 1930-х років, крізь призму спогадів їхніх нащадків.

Документальний серіал про події, пов’язані із затопленням 200 українських сіл уздовж Дніпра для будівництва Кременчуцького водосховища.

Документальна стрічка про колоритних місцевих жителів з Херсонської області.

Історії трьох мешканців Донбасу, які під час окупації регіону 2014 року залишилися вірними Україні й національному стягові.

Документальний серіал про 100 років життя видатної родини українських цукрових магнатів та меценатів.

Анімаційний серіал про чарівний портал, випадково відкритий біля Чорнобиля, через який діти подорожують у часі та просторі.

Український національний павільйон всебічно розкриватиме перед світовою галузевою спільнотою можливості партнерства для зміцнення ділових зв’язків та співпраці у всьому світі.

«Проєкти Суспільного, які будуть представлені на NATPE, розповідають про Україну: нашу боротьбу, регіональні особливості, трагедії, цінності та любов до життя. Ми переконані, що кожен із цих 10 проєктів розкриє Україну світу по-своєму. Окрім того, це якісні автентичні роботи, захопливі та зворушливі. Це фільми українських творчих колективів, відзначені як у професійній спільноті, так і нашими глядачами», — розповіла Наталія Романець, директорка департаменту закупівель Суспільного.

Топменеджери українських компаній також візьмуть участь у панельній дискусії, присвяченій викликам війни, з якими стикається українська аудіовізуальна індустрія зараз, і можливостям значущої інтеграції у світовий ринок.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: