:
Суспільне Спорт фіксує зруйновані спортивні споруди у спеціальному циклі матеріалів

Суспільне Спорт фіксує зруйновані спортивні споруди у спеціальному циклі матеріалів

23 червня 2022

22 червня вийшла перша серія із циклу матеріалів Суспільне Спорт про зруйновані спортивні інфраструктурні об’єкти України.

З 24 лютого до середини червня 2022 року, за даними Міністерства молоді та спорту України, було зруйновано або пошкоджено 94 споруди спортивного призначення. Команда Суспільне Спорт розповість історії цих об’єктів, яку роль вони відігравали для громад та спортсменів, що зараз із цими спорудами і як їх планують відновлювати. Над циклом матеріалів працюють Сергій Захарченко та Олексій Мандзій.

«Майже сотня знищених російськими військами спортивних об’єктів на території України — це удар не лише по інфраструктурі, а й по десятках тисяч різноманітних історій, що були й могли бути там написані. І не лише спортсменами-професіоналами, а й звичайними містянами, які приходили на ці об’єкти тренуватися чи вболівати за місцевих атлетів, — розповів шеф-редактор діджитал-платформи Суспільне Спорт Олексій Мандзій. — Ми прагнемо як зафіксувати зруйновані об’єкти та історії дотичних до них людей, так і поговорити про майбутнє: як відбудовувати цю інфраструктуру та що для цього потрібно».

Читайте також: Суспільне покаже юнацький Чемпіонат Європи з футболу — графік трансляцій

Прем’єрне відео розповідає про лижну базу та стадіон ім. Гагаріна у Чернігові. Лижна база багато років поспіль приймала лижні та біатлонні змагання, зокрема чемпіонати України та Гонки чемпіонів. Після чергового бомбардування російськими військовими в середині березня головний корпус бази було зруйновано. Стадіон ім. Гагаріна у Чернігові російська авіація розбомбила 11 березня.

Наступні серії покажуть зруйновані спортивні об’єкти у Харкові та на Київщині. Дивіться відео на ютуб-каналі Суспільне Спорт, а згодом читайте у текстовому форматі на сайті Суспільне Спорт.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Суспільне Спорт — не лише сайт, а й усі спортивні діджитал-платформи Суспільного мовника:

Читайте також: