:
Суспільне покаже фільм-розповідь про Романа Ратушного в ефірі телемарафону

Суспільне покаже фільм-розповідь про Романа Ратушного в ефірі телемарафону

06 липня 2022

У понеділок, 4 липня, о 22:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже фільм-розповідь власного виробництва про героя України Романа Ратушного, якому 5 липня мало б виповнитися 25 років.

Роман Ратушний — відомий громадський активіст, доброволець, військовий розвідник Холодноярської бригади, який загинув у бою неподалік Ізюма. З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь у боях під Києвом, а потім воював на Сумщині та Харківщині.

Справою його життя було збереження зеленої зони в історичній місцевості Протасів Яр в центрі Києва та недопущення там незаконної забудови. Українське суспільство дуже боляче пережило Романову загибель, бо він став символом покоління, втілив шляхетні риси тих молодих людей, яких називають цвітом нації. У своєму заповіті Роман написав: «Я загинув далеко від Тебе, Києве, але загинув за Тебе». Одна зі столичних вулиць називатиметься на честь Романа Ратушного, за що проголосували кияни.

У документальному проєкті Суспільного журналістка Мирослава Барчук поспілкувалася з матір’ю Романа, письменницею Світланою Поваляєвою, яка розповіла, яким насправді був її син. Також своїми спогадами про Романа поділилися історик та журналіст Вахтанг Кіпіані, поет і видавець Іван Малкович, журналістка Мирослава Ґонґадзе, актриса Римма Зюбіна, а також побратими Романа Ратушного.

Дивіться документальний проєкт Суспільного про Романа Ратушного 4 липня о 22:00 в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом».

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: