:
Суспільне Мовлення презентувало проєкти власного виробництва на телеринку  NATPE

Суспільне Мовлення презентувало проєкти власного виробництва на телеринку NATPE

06 липня 2022

Впродовж 27-30 червня у Будапешті пройшов щорічний міжнародний телеринок NATPE. Український національний павільйон, організований ініціативою Ukrainian Content. Global Cooperation, представив аудіовізуальну індустрію України.

Читайте також: Як Суспільне адаптується до операційних викликів під час війни — розповідає Родіон Кочубей в інтерв’ю

Серед учасників — дистриб’ютори та виробники з понад 80 країн. Провідні гравці української індустрії — Суспільне Мовлення, Starlight Media, 1+1 media, Ukraine TV Channels та FILM.UA Group — представили найкращі готові проєкти та проєкти, що розробляються, на міжнародному рівні поряд з такими учасниками, як MGM Television, NBCUniversal, Warner Bros.Discovery, Paramount Global, Columbia Pictures та іншими.

За словами директорки департаменту закупівель Суспільного Наталії Романець, проєкти Суспільного, які були представлені на NATPЕ, розповідають про Україну: її боротьбу, регіональні особливості, трагедії, цінності та любов до життя.

«До Будапешту приїхали з Європи, США, Латинської Америки та Азії. До українського стенда підходили люди, щоб висловити підтримку нашій країні. Панель Stand with Ukraine була заявлена в програмі, ми провели гарну презентацію. Ті, хто був в залі, плакали, коли на екран вивели уривки з програми про гарні та дивовижні міста України. Всі усвідомлювали, що багато з них вже не існує, — розповіла Наталія Романець, директорка департаменту закупівель Суспільного. — Такі виставки допомагають підтримувати зв’язки й отримувати нові контакти — на NATPE таких можливостей багато. Навесні Суспільному вперше вдалося продати свій контент за кордон: були реалізовані права на показ документального серіалу “Колапс. Як українці зруйнували імперію зла” для телеканалів Telewizija Polska S.A. (TVP) та EESTI RAHVUSRINGHAALING (Estonian Public Television), а також документального фільму “Люди Зони” на телеканал Литви LRT (Public Institution Lithuanian Radio and Television)».

Під час панельної дискусії Наталія Романець представила один з останніх проєктів Суспільного — розслідування «Буча 22» про військових рф, які розстріляли сім’ю в Бучі.

Топменеджери українських компаній взяли участь у панельній дискусії, присвяченій викликам війни, з якими стикається українська аудіовізуальна індустрія зараз, і можливостям значущої інтеграції у світовий ринок.

Загалом Суспільне Мовлення представило на NATPE 56 проєктів, з яких 10 увійшли до спільного каталогу з іншими медіагрупами:

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: