:
«Герої»: історія Антона Сененка та Андрія Півня про порятунок жителів Ірпеня

«Герої»: історія Антона Сененка та Андрія Півня про порятунок жителів Ірпеня

18 липня 2022

У понеділок, 18 липня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже чергову історію документального проєкту «Герої» виробництва команди каналу, що виходить під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». У новому випуску глядачі побачать історію Антона Сененка та Андрія Півня, які займалися евакуацією людей з найгарячіших точок Ірпеня.

Читайте також: Суспільне покаже журналістське розслідування про завдання, які ставили російські військові на Київщині

У цивільному житті Антон Сененко був науковцем, а Андрій Півень працював фітнес тренером. Від початку боїв на Київщині хлопці взялися за надскладну та небезпечну роботу — евакуацію мирних жителів Ірпеня. Не знаючи міста, Антон та Андрій виводили людей зі сховищ та перевозили їх до Києва.

Авторка сюжету, документалістка Євгенія Подобна зазначила, що без зайвого пафосу, хлопці є справжніми героями:

«Те, що робили ці хлопці — справжній героїзм. Вони не кияни й не знали міста. Та попри все, ризикуючи життям, вони поїхали в Ірпінь, щоб евакуювати людей до Києва. Хлопці неодноразово потрапляли під обстріли, одного разу були в оточенні, але продовжували свою неймовірно складну роботу та рятували людей. Навіть складно порахувати, скільки людей вони вивезли – це десятки, мабуть, й сотні. Вони є прикладом того, що неймовірні речі можуть робити всі», — розповідає Євгенія Подобна.

Наразі хлопці активно займаються волонтерством: возять вантажі на схід, збирають на автівки для ЗСУ та роблять все необхідне для перемоги України.

Дивіться історію евакуації жителів Ірпеня 18 липня о 21:15 у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з 13 червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої», автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: