:
Лікар Євген Репйов про роботу під час окупації Бучі — «Герої» на Першому

Лікар Євген Репйов про роботу під час окупації Бучі — «Герої» на Першому

04 серпня 2022

У п’ятницю, 5 серпня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія лікаря-травматолога Євгена Репйова, який оперував цивільних та військових під час окупації Бучі.

Читайте також: Історії ромської молоді, захисників, волонтерів та очевидців злочинів нацистів: добірка проєктів Суспільного

Попри російську окупацію, лікарі Ірпінської центральної міської лікарні (знаходиться у Бучі) продовжували свою роботу. За час роботи у перші тижні війни лікарі провели близько 200 операцій. Крім того, вони організували гуманітарний штаб, надавали мешканцям усе необхідне та переховували їх у сховищах. Один з лікарів-героїв — травматолог Євген Репйов, який у надскладних умовах оперував постраждалих.

«Розуміючи, що війна вже у його місті, розуміючи, що Буча в окупації — Євген свідомо залишився на роботі, щоб рятувати життя, — розповідає авторка проєкту Євгенія Подобна. — В умовах гуманітарної катастрофи лікарі змогли проводити операції та рятувати життя людей. Більше того, пізніше, не маючи жодних зелених коридорів, персонал лікарні організував евакуацію, врятувавши пацієнтів та навіть медичне обладнання. Євген Репйов провів незліченну кількість операцій. Він оперував двох дівчаток з Бучі — Сашу і Софійку, яким довелося ампутувати кінцівки, й саме Євген врятував їм життя», — розповідає Євгенія Подобна.

Російські загарбники повністю зруйнували будинок Євгена Репйова. Попри це, він все одно повернувся до Бучі та продовжує там працювати:

«Це вчинок, який заслуговує на повагу, адже лікар з такою кваліфікацією дуже легко міг би знайти роботу десь в тилу, але він обрав такий шлях і повернувся додому. Я сподіваюся, що після показу цього матеріалу, можливо, знайдуться люди, які допоможуть Євгену відбудувати його будинок, адже без дому залишився не лише він, а і його дружина та двоє маленьких дітей», — каже Євгенія Подобна.

Дивіться історію лікаря Євгена Репйова 5 серпня о 21:15 у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої», автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: