:
Реабілітація захисників України іпотерапією — «Герої» на Першому

Реабілітація захисників України іпотерапією — «Герої» на Першому

10 серпня 2022

У середу, 10 серпня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про Олександру Хандогіну, яка вже багато років проводить іпотерапію українським захисникам — реабілітація у взаємодії зі спеціально навченим конем.

Читайте також: Мультиспортивний чемпіонат Європи-2022 — ексклюзивно на Суспільному

Психологиня та іпотерапевтка Олександра Хандогіна допомагає українським героям повертатися до цивільного життя завдяки спілкуванню з конем. Вона дружина ветерана російсько-української війни й до повномасштабного вторгнення займалася переважно психологічною реабілітацією, а після 24 лютого Олександра взялася і за фізичне відновлення воїнів. Вона переконана, що саме завдяки взаємодії з кіньми наші військові швидше відновлюються й адаптуються до нового життя.

«Ця історія неймовірно чуттєва та одухотворена, — розповідає виконавча продюсерка суспільно-політичного мовлення Катерина Феленюк. — Бачити, як люди, які вже під час повномасштабного вторгнення втратили руки, ноги, здобули інвалідність… бачити, як вони опановують їзду верхи на коні, усміхаються, вчаться контролювати своє тіло — в такі моменти ти розумієш, як ми, українці, вміємо допомагати одне одному. І не просто лити сльози та втішати, а дійсно надихати й мотивувати на конкретні дії. Я дуже вдячна Олександрі за все, що вона робить для реабілітації наших військових».

Дивіться життєствердну історію Олександри Хандогіної 10 серпня о 21:15 у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: