:
Історія лікарів Ірпінської поліклініки початку війни — «Герої» на Першому

Історія лікарів Ірпінської поліклініки початку війни — «Герої» на Першому

30 серпня 2022

У вівторок, 30 серпня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія авторки Євгенії Подобної про лікарів Ірпінської міської поліклініки, які на початку повномасштабного вторгнення росії не евакуювалися і продовжили свою роботу.

Читайте також: Микола Чернотицький для японського телеканалу: «Росії не відібрати у нас свободу слова»

Упродовж перших 10 воєнних днів лікарі Ірпінської міської поліклініки надавали допомогу і хворим, і пораненим. За декілька днів персонал поліклініки зміг облаштувати пункт невідкладної медичної допомоги. До роботи долучилися лікарі та медсестри за фахом, які не працювали у медичних закладах Ірпеня, а також волонтери-водії. Серед героїв епізоду — головний лікар Ірпінської міської поліклініки Андрій Левківський, який організував роботу й до кінця залишався разом зі своїм персоналом.

«У поліклініці не було жодних умов надавати людям допомогу з мінно-вибуховими, кульовими пораненнями, — каже авторка Євгенія Подобна. — В Ірпені немає стаціонару (ірпінський стаціонар знаходиться у Бучі), і коли Буча була окупована, мешканці Ірпеня лишились відрізаними від допомоги, яка їм була потрібна. Ці лікарі зробили максимум, аби врятувати якомога більше людей, перебуваючи у дуже складних умовах», — розповідає Євгенія Подобна.

Пізніше Андрій разом із колегами долучився до роботи у гуманітарному конвої й продовжував допомагати жителям окупованої Київщини.

Дивіться історію про лікарів Ірпінської міської поліклініки 30 серпня о 21:15 у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом» стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Суспільне Мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон «Єдині новини #UAразом» одночасно на:

Також з 25 лютого в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить інформаційний міжрегіональний телемарафон телепроєкт «Суспільне. Спротив» з новинами, включеннями з усіх регіонів України, практичними рекомендаціями про виживання під час війни. Онлайн його можна дивитися на на сайтах регіональних телеканалів Суспільного Мовлення і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Читайте також: