:
Переформатували бізнес заради допомоги військовим – «Герої» на Першому

Переформатували бізнес заради допомоги військовим – «Герої» на Першому

19 вересня 2022

У понеділок, 19 вересня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про подружжя з Донецька, яке переформатувало свій бізнес для допомоги українським військовим.

Читайте також: «Кримське питання»: вплив окупації на екологію півострова

Анна та Павло Оголь закінчили Інститут інформатики та штучного інтелекту в місті Донецьк. Вони мріяли створювати роботів і трансформерів. Окупація регіону змусила подружжя виїхати на Захід країни. В Івано-Франківську вони успішно почали втілювати свою мрію у життя. Проте повномасштабне вторгнення внесло свої корективи. Замість роботів подружжя з Донеччини почало створювати амуніцію для воїнів: наколінники, кріплення для тепловізорів, окопні перископи, прилади нічного бачення для машин та багато іншого.

Режисерка Сніжана Потапчук впевнена, що кожен може зробити свій внесок у перемогу:

«Це історія про те, як маленький бізнес перепрофілювався і почав допомагати фронту. Це ще один приклад того, що коли є бажання бути в процесі боротьби, то можна знайти, як саме докластися до Перемоги», — каже Сніжана Потапчук.

Дивіться історію Анни й Павла Оголів у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: