:
Про лікарів, які приймали пологи під російськими обстрілами — «Герої» на Першому

Про лікарів, які приймали пологи під російськими обстрілами — «Герої» на Першому

29 вересня 2022

У четвер, 29 вересня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» в ефірі інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія авторки Євгенії Подобної про лікарів Сергія Горошка та Людмилу Буденко, які під час активних бойових дій в Ірпені приймали пологи та допомагали пораненим.

Читайте також: Команда Першого розпочала зйомки документального проєкту «Made in колись»

Під час російської окупації Ірпеня місто було повністю відрізане від стаціонарної медичної допомоги. Найближчий пологовий будинок знаходився у Ворзелі, й цивільні вже не мали можливості туди дістатися, тому чотирьом жінкам довелося народжувати в місцевій поліклініці. Пологи у надскладних умовах приймали акушери-гінекологи Сергій Горошко й Людмила Буденко. Сергій ще й допомагав пораненим безпосередньо на лінії зіткнення.

«Цю серію ми присвячуємо лікарям, які допомогли чотирьом новим українцям з’явитися на світ, — говорить авторка проєкту Євгенія Подобна. — Попри те, що ці лікарі мали право на початку повномасштабної війни евакуюватися, вони залишилися в Ірпені, аби рятувати життя. Людмила почала працювати в Ірпені лише з 1 лютого, а вже за три тижні почалася повномасштабна війна. Вона лишилися у місті разом з дітьми, її чоловік-хірург теж працював під час окупації. Ще один наш герой, Сергій Горошко, сам за фахом лікар-гінеколог, виїжджав на передову й витягував поранених, рятував життя людей, за що йому велика шана», — розповідає Євгенія.

Дивіться історію лікарів Сергія Горошка та Людмили Бутенко у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: