:
Психологічна допомога дітям війни — «Герої» на Першому

Психологічна допомога дітям війни — «Герої» на Першому

04 жовтня 2022

У вівторок, 4 жовтня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про подружжя психотерапевтів, які допомагають дітям пережити травматичний досвід війни.

Кияни Тетяна та Ігор Митальнікови навчаються на дитячих психотерапевтів. Після повномасштабного вторгнення подружжя переїхало до Львова, де створило справжній артпростір для дітей. Через художні й театральні заняття вони допомагають дітям пережити травму війни.

«Я дуже рада, що ми нарешті змогли відзняти цю історію, — говорить режисерка Сніжана Потапчук. — Ми кілька місяців планували, але завжди щось заважало доїхати до героїв. Особисто я вважаю, що тема "дітей війни" дуже актуальна. Про травму дітей, як говорити з дітьми про війну, як допомогти їм пережити травмуючі події, як полегшити сприйняття побаченого і почутого, і про те, чи може загалом бути дитинство під час війни, чи це дитинство закінчилося 24 лютого, а в когось ще у 2014 році, — треба якомога більше говорити й доносити чим більше інформації. Комусь із батьків вона точно стане у пригоді».

Читайте також: «Меморіал: вбиті росією»: Суспільне Новини вшановує пам’ять загиблих через війну росії проти України

У серії буде показано, як війна впливає на психіку дітей та чому важливо вчасно надавати компетентну допомогу.

«Герої нашої історії — молоді митці, які знайшли, як на мене, дуже дієвий спосіб діалогу з дітьми. Вони, без перебільшення, тримають свій тил — дитячий! Думаю, що хлопцям та дівчатам на передовій легше воювати, коли вони знають, що тут, у тилу, діти не залишені сам на сам, а є ті, хто їм допомагає переосмислити пережитий травматичний досвід», — говорить Сніжана Потапчук.

Дивіться історію Тетяни й Ігоря Митальнікових у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: