:
Суспільне мовлення отримало майже 400 заявок на Нацвідбір Євробачення-2023

Суспільне мовлення отримало майже 400 заявок на Нацвідбір Євробачення-2023

17 жовтня 2022

Суспільне Мовлення отримало 384 заявки від 299 учасників на Національний відбір на Пісенний конкурс Євробачення-2023. Лонглист учасників оголосять до кінця жовтня.

Читайте також: Суспільне Мовлення і BBC підписали Меморандум про співпрацю під час Євробачення-2023

«Черговий тривожний ранок по всій країні. Дрони, ракети, прильоти, новини з фронту, волонтерські збори, обмін полоненими, концерти в бомбосховищах, героїзм та зради, ейфорія та страждання — у такій Україні відбувається цей відбір до Євробачення-2023, яке пройде у Ліверпулі замість Києва, Львова, Одеси чи Дніпра. Багато музикантів на емоційному дні, багато — за кордоном, деякі волонтерять, деякі воюють. І не зважаючи ні на що, на момент закінчення прийому маємо більш як 300 заявлених пісень, — зазначив музичний продюсер Національного відбору на Євробачення-2023 Дмитро Шуров (Pianoбой). — Так, багато з них у стані демо, багато — лише крик душі людей, які навіть не планують бути артистами. Історії про життя у бомбосховищах, еміграцію, пустота від втрати рідних, віра у наші ЗСУ. І все ж, це яскравий приклад налаштованості наших людей на конструктив, надію. Вдячний всім за заявки».

Зазначимо, що 67-й Пісенний конкурс Євробачення у травні наступного року прийматиме Ліверпуль. Конкурс відбудеться у Великій Британії після перемоги Kalush Orchestra в Турині цього року через те, що захід не можна провести в Україні з міркувань безпеки.

Гранд-фінал Пісенного конкурсу Євробачення-2023 відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Читайте також: