:
Історія про сакральний український хліб для військових — «Герої» на Першому

Історія про сакральний український хліб для військових — «Герої» на Першому

19 жовтня 2022

У середу, 19 жовтня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу дивіться історію режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про громаду села на Кіровоградщині, яка об’єднала свої зусилля для підтримки українських військових.

Читайте також: Вбиті росією. На Суспільному стартує проєкт пам’яті «Меморіал»

Між собою вони називають себе дівчатами, а найстаршій з них 85 років. Жінки прокидаються вдосвіта, розтоплюють піч і замішують тісто на хліб. На посилках пишуть «Хліб з печі від баби Галі». У той самий час на іншій кухні вже інші дівчата готують вареники на пару. По 200-300 штук за один раз. Все це одразу їде до українських захисників на передову. Героїні кажуть, що будуть допомагати до останнього дня війни, аби якнайшвидше сталася перемога України.

Режисерка Сніжана Потапчук переконана, що корисним під час війни може бути кожен, хто цього хоче:

«Ця історія доказ того, що неважливо, скільки тобі років, — якщо ти хочеш бути корисним під час повномасштабного вторгнення, то і знайдеш як долучитися. Наші героїні випікають хліб, ліплять вареники та відправляють на передову, інші наші герої зустрічають військових дорогою зі Сходу чи на Схід та годують смачним українським борщем з салом і цибулею. В цих жінках стільки мотивації й енергії, вони заряджені на перемогу — це надихає! Ця наша історія про святий український хліб, про українськість, про те, що наша хата не з краю, що ми об’єднані й сильні, а тому спільно здолаємо ворога», — говорить Сніжана Потапчук.

Дивіться історію про волонтерство громади з Кіровоградщини у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Також можна переглянути усі серії рубрики «Герої», в яких автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги, на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанцій (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: