:
Нацвідбір на Євробачення-2023: Суспільне оголосило фіналістів

Нацвідбір на Євробачення-2023: Суспільне оголосило фіналістів

17 листопада 2022

У четвер, 17 листопада, Суспільне Мовлення оприлюднило список з десяти фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2023. Фінал відбудеться рівно за місяць — 17 грудня у Києві.

Учасники фіналу:

  • 2TONE «Квітка»

  • Angelina «Stronger»

  • DEMCHUK «Alive»

  • FIINKA «Довбуш»

  • Jerry Heil «WHEN GOD SHUT THE DOOR»

  • KRUTЬ «Колискова»

  • Moisei «I’m Not Alone»

  • OY Sound System «Ой, тужу»

  • Tember Blanche «Я вдома»

  • TVORCHI «Heart Of Steel»

«Я дуже вдячний всім музикантам, які за дійсно складних обставин, і емоційних і побутових, — часто під сиренами та обстрілами, у підвалах та за відсутності світла — спромоглися зробили цю важливу роботу. Завдання складне, бо крім того, щоб написати хорошу пісню, яка чіпляє людей, записати її в студії та виконати наживо на прослуховуваннях, учасники фіналу мали виконати всі правила, встановлені Нацвідбором. В результаті великої спільної роботи команди Суспільного та музикантів, які подали свої пісні на участь у Євробаченні-2023, цього року у фіналі ми почуємо багато цікавої нової української музики дуже різних стилів, і я впевнений, що кожен слухач знайде там свого фаворита. За межами цієї десятки лишилося ще багато яскравих музикантів, які, я вірю, скоро скажуть своє слово в українській музиці. Це дає надію і впевненість, що наступні відбори будуть не менш цікаві», — прокоментував музичний продюсер Нацвідбору на Євробачення-2023 Дмитро Шуров (Pianoбой).

Презентація пісень учасників фіналу та жеребкування, яке визначить порядок виступів фіналістів, відбудеться на початку грудня.

Читайте також: Трійка переможців голосування в Дії за журі Нацвідбору на Євробачення-2023

Зазначимо, Суспільне Мовлення отримало 384 заявки на Національний відбір Пісенного конкурсу Євробачення-2023, а лонглист містив 36 учасників.

Фінал Національного відбору на Пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Виробництвом телеверсії займатиметься ТОВ «СТАРЛАЙТ ПРОДАКШН».

Читайте також: Прослуховування: хто потрапить у фінал Нацвідбору Євробачення-2023

67-й Пісенний конкурс Євробачення від імені України прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал пісенного конкурсу Євробачення-2023 відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня наступного року.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Читайте також: