:
Один день з життя піротехніків ДСНС на Київщині — «Герої» на Першому

Один день з життя піротехніків ДСНС на Київщині — «Герої» на Першому

17 листопада 2022

У п’ятницю, 18 листопада, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про один день роботи піротехніків ДСНС (Державна служба України з надзвичайних ситуацій), що працюють на звільнених від російських військ територіях.

Читайте також: Микола Чернотицький: «У викликах маємо знаходити нові можливості»

Піротехніки одними з перших заходять на звільненні території, щоб знайти та знешкодити міни і снаряди, залишені окупантами. Їхня робота потребує надзвичайної уваги та витримки, адже небезпека чатує на кожному кроці. За словами героїв серії, після звільнення Київщини лише за один день надходило 400 заявок на розмінування від жителів Бучі. І це в умовах, коли не кожен міг повідомити інформацію про вибухонебезпечні предмети. Спеціалістам доводиться прочісувати поля та ліси, дороги та стежки, заходити до кожного будинку чи лікарні. І все для того, щоб українці могли безпечно пересуватися у своєму домі.

Режисерка Сніжана Потапчук показала, з чим стикаються та про що думають піротехніки щодня:

«Ця історія про піротехнічний загін ДСНС, про Героїв, які щодня ризикують життям, аби розчистити українську землю від рашистських боєприпасів, розтяжок, мін та забезпечити безпечне життя для мешканців деокупованих територій. Ми показуємо лише один із сотні їхніх днів, але і з цього одного дня видно, що це важка, кропітка праця, яка вимагає високої концентрації уваги», — говорить Сніжана Потапчук.

Дивіться історію про важливу й небезпечну роботу піротехніків у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: