:
«Плавильний котел» Донбасу: прем’єра серіалу в телемарафоні

«Плавильний котел» Донбасу: прем’єра серіалу в телемарафоні

28 грудня 2022

Із середи по п’ятницю, 28-30 грудня, о 21:00 Перший телеканал Суспільного Мовлення у марафоні «Єдині новини #UAразом» покаже документальний серіал «Плавильний котел». 28 грудня о 18:45 всі серії будуть доступні для перегляду на ютуб-каналі Першого.

Документальна стрічка розповідає історію формування Донбасу — одного з ключових індустріальних центрів України, який породив регіональну ідентичність, що спиралася на штучну радянську міфологію.

Читайте також: Суспільне презентувало п’ять серій спецпроєкту «Так, я жінка»

Проєкт складається з трьох серій, які хронологічно охоплюють усе 20 століття. Режисер документального серіалу Ігор Кобрин розкриває у стрічці, як після набуття Україною незалежності місцеві еліти, що були тісно пов’язані водночас зі старою номенклатурою та новітнім криміналом, вели подальшу ідеологічну обробку населення. Вони переконували, що Донбас годує всю країну, а негаразди сучасності пов’язані з прозахідною політикою Києва.

На думку авторів, чесна й неупереджена розповідь про деформацію світогляду мільйонів людей під тиском тоталітаризму допоможе зрозуміти, чому росія зробила Донбас одним з базових плацдармів свого антиєвропейського наступу, чому місцеве населення майже не чинило опору війську країни-спадкоємця СРСР.

«Плавильний котел» був знятий на замовлення Суспільного Мовлення за підтримки посольства США в Україні «Студією Телекон».

Детальніше про фільм читайте у нашій статті.

Зазначимо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на Першому телеканалі.

Читайте також: