:
Історія майстрині з ткацтва у проєкті «Герої»

Історія майстрині з ткацтва у проєкті «Герої»

02 лютого 2023

У п’ятницю, 3 лютого, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — натхненна історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про ткалю Валентину Ткач, яка з 24 лютого перетворила свою майстерню на волонтерський штаб.

Читайте також: Домедична допомога, евакуація та виживання в полоні: тренінг з безпеки від Академії Суспільного

Валентина вже багато років займається ткацтвом й має свою майстерню у Богуславі. З початком повномасштабного вторгнення рф її сина призвали до війська, а жінка не вагаючись використала свої вміння й можливості для допомоги українським військовим. Майже за рік Валентина продала чи не всі свої килими, а на виручені кошти придбала автівку, тепловізори, предмети амуніції для сина та військових з різних бригад ЗСУ.

У своїй майстерні Валентина організовує благодійні ярмарки, продовжує збирати гроші на потреби військових. Жінка мріє, що після нашої перемоги вона зробить великий килим з орнаментами, які символізують різні куточки України.

«Це ніжна і красива історія жінки-матері, син якої боронить Україну, а вона тим часом тче килими, продає і забезпечує фронт необхідним, — говорить режисерка-документалістка Сніжана Потапчук. — Ця історія виткана з любові матері до сина, з її сліз і переживань за хлопців, що на фронті. Історія Валентини вкотре показує, що українці об’єдналися і стали у боротьбі з ворогом суцільною непохитною стіною й тримають тил».

Дивіться натхненну історію майстрині Валентини Ткач у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: