:
Історія волонтерів з Богуславщини — у проєкті «Герої» на Першому

Історія волонтерів з Богуславщини — у проєкті «Герої» на Першому

14 лютого 2023

У середу, 15 лютого, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про небайдужих людей міста Богуслав (Київщина), які надають прихисток українцям, що вимушено покинули свої домівки через війну, а також допомагають військовим ЗСУ.

Читайте також: Японія передала Суспільному Мовленню обладнання для прямих включень за несприятливих умов

За час повномасштабної війни багато громад невеличких містечок та сіл та об’єдналися заради спільної мети — якнайшвидше наближення перемоги України. Один з таких прикладів — історія громади міста Богуслав. Тут місцеві жителі організували гуманітарний штаб і почали приймати вимушених переселенців з інших регіонів країни. За словами однієї з героїнь серії, до Богуслава приїхало близько 7000 українців, яких необхідно було забезпечити житлом та іншою допомогою. Крім цього, місцеві волонтери допомагають військовим ЗСУ. У місті створили сітковий клуб, де плетуть маскувальні сітки та костюми.

Сніжана Потапчук зазначає, що саме ця історія якнайкраще описує українців:

«Ця історія про громаду міста Богуслав, яка, як і сотні інших громад українських міст та сіл, не залишилися осторонь, а бере активну участь у захисті нашої країни. Люди чекають своїх земляків з фронту, допомагають їм усім необхідним, та крім допомоги на фронт, громада, як добра господиня, з березня відкрила свої двері для кожного, хто тікає від війни. Дуже показовою українською рисою є те, що тут, на Богуславщині, переселенців називають ГОСТЯМИ, відповідно, зустрічають як дорогих гостей, забезпечують усім необхідним. Ця історія про українську душу, про ген українства. На прикладі цієї історії він простежується найяскравіше», — говорить Сніжана Потапчук.

Дивіться історію про неспинних волонтерів з Богуславщини у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: