:
Історії бабусь-волонтерок з усієї України — у проєкті «Герої» на Першому

Історії бабусь-волонтерок з усієї України — у проєкті «Герої» на Першому

27 лютого 2023

У понеділок, 27 лютого, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу режисерка-документалістка Сніжана Потапчук зібрала історії бабусь-волонтерок з різних куточків України, які попри всі обставини намагаються допомагати українським військовим.

Читайте також: Історії про перші бої та перемоги у спецпроєкті «Битва за Миколаїв» на Першому

Героїні цієї серії — бабусі з сіл на Черкащині, Сумщині, Житомирщині та Київщині. Найстарша з жінок — Любов, їй 102 роки. Хоча жінка майже втратила зір, вона розпускає мішковину для «кікімор», які використовують військові для маскування. Ще одній волонтерці Ніні 92 роки й вона днями вдома шиє подушки для ЗСУ. Дехто з волонтерок плете маскувальні сітки й робить окопні свічки. Своїм прикладом жінки показують, що вік — не головне, коли мова йде про захист рідної землі.

Сніжана Потапчук каже, що це найдовша по виробництву історія рубрики «Герої», проте вона вартувала витраченого на неї часу й зусиль.

«Ця історія про волонтерок 80+. Ми об’їхали чотири області й відзняли бабусь, які вирішили, що їхній благородний вік не привід бути осторонь війни. Тому вони включилися у волонтерську роботу, і щодня, ось уже рік, роблять те, що можуть подужати. Насправді їхня допомога та внесок у спільну перемогу неоціненні, адже насамперед йдеться про єднання нації, про те, що кожен — і малий, і старий — став у стрій. Крім того, люди такого віку мають чималий життєвий досвід, вони тверезо і різко, без добирання слів, характеризують ворога. Впевнена, що деякі їхні фрази після ефіру розлетяться на мемчики», — говорить Сніжана Потапчук.

Дивіться неймовірно натхненну історію про бабусь-волонтерок у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: