:
Створення дронів для ЗСУ — у проєкті «Герої» на каналі Перший

Створення дронів для ЗСУ — у проєкті «Герої» на каналі Перший

29 березня 2023

У середу, 29 березня, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу дивіться історію авторки Євгенії Подобної про дронарню, де створюють дрони різних типів для ефективного нищення російських окупантів.

Читайте також: Як пройшов офлайн-показ фільму «Капелани. Віра на війні» — відгуки героїв проєкту та гостей презентації

З початком російсько-української війни дрони стали надважливим елементом озброєння, а попит на них зріс в рази. Окрім дронів закордонного виробництва, військові ЗСУ також використовують дрони, які створюють українські спеціалісти. Герой серії, інженер Максим Шеремет уже тривалий час займається розробкою безпілотників. У лабораторії, де працює Максим, виготовляють дрони різних типів — розвідувальні, дрони-скидувачі та навіть дрони-камікадзе. Крім цього «Дронарня» розробила максимально дешеві та універсальні системи скидання боєприпасів, які можуть бути під’єднані до будь-якого безпілотника. Максим говорить, що хоче наблизити Україну до перемоги, й змінити ставлення світу до українських технологій.

«Цим епізодом ми хочемо нагадати про те, як важливо, аби держава вкладала кошти в українську науку та власні наукові розробки. Адже в Україні надзвичайно багато талановитих винахідників і вчених, які бодай за найменшої підтримки здатні творити дива і робити унікальні речі, аналогів яким немає у світі. Як влучно сказав герой серії Максим Шеремет, розум — це зброя. Внесок цих людей в перемогу надзвичайно важливий», — зазначила авторка серії Євгенія Подобна.

Дивіться, як створюють дрони для українських військових у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: