:
Історія про волонтерство на сході України — проєкт «Герої» на Першому

Історія про волонтерство на сході України — проєкт «Герої» на Першому

04 квітня 2023

У вівторок, 4 квітня, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про волонтера Євгена Дубовікова, який від початку повномасштабного вторгнення допомагає мешканцям Донецької та Луганської областей, що живуть поблизу найгарячіших точок бойових дій.

Читайте також: Історії місцевих команд Суспільного, що зібрали найбільше ютуб-переглядів у березні

Герой серії Євген Дубовіков почав волонтерити, коли його рідне місто Сєвєродонецьк потерпало від ворожих обстрілів. Згодом, аби не опинитися в окупації, чоловік разом із іншими містянами залишив рідний дім. З того часу Євген постійно допомагає мешканцям прифронтових міст і селищ, організовуючи гуманітарні рейси на схід країни. Щотижня чоловік доставляє харчові продукти, гігієнічні засоби, медикаменти, корми для тварин. Своєю небайдужістю та щирістю Євген дає надію кожному, чиє життя намагається зруйнувати війна.

«Євген через повномасштабне вторгнення був змушений залишити свій дім, роботу, та, як і тисячі українців, буквально з початку починати будувати своє життя, пристосовуватися до нових реалій. Він вирішив, що допомагатиме таким, як він сам. Це душевна історія про велике серце і добру душу, яка все своє відсунула на другорядний план, і намагається врятувати та допомогти якомога більшій кількості постраждалих від війни. Причому це не лише люди. Євген допомагає і тваринам. Це щемна, красива історія про боротьбу за життя, про допомогу ближнім», — розповідає режисерка-документалістка Сніжана Потапчук.

Дивіться історію волонтерства Євгена Дубовікова у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: