:
«Воїни світла» — історія енергетиків Київщини у проєкті «Герої» на Першому

«Воїни світла» — історія енергетиків Київщини у проєкті «Герої» на Першому

17 квітня 2023

У вівторок, 18 квітня, о 23:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу режисерка-документалістка Сніжана Потапчук зняла історію про фахівців енергетичної сфери, які у часи війни не дають занурити Україну в пітьму.

Читайте також: «Мʼяка сила. Зрушити Європу» — Суспільне презентує фільм про культурну дипломатію

Ракетні обстріли рф завдали значної шкоди енергетичній структурі України. Щоразу після масованих обстрілів енергетики, ризикуючи своїм життям, лагодять електромережі, аби якнайшвидше повернути світло в оселі українців. Завдяки їхній роботі, Україна змогла пережити осінь та зиму. Попри постійні намагання ворога зруйнувати критичну інфраструктуру, енергетичний фронт міцно тримає свої позиції. У серії зібрані історії бригади енергетиків, які працюють на Київщині.

«Енергетики, без перебільшення, є Героями, — говорить режисерка-документалістка Сніжана Потапчук. — Завдяки їхній праці ми пережили зиму. Вони максимально швидко відновлювали пошкоджені ракетними обстрілами енергетичні мережі, аби в наших домівках було світло та зв’язок. Ця історія про їхній героїзм у поєднанні із надзвичайно складною і кропіткою працею».

Дивіться історії про українських енергетиків у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: