:
Історії з прифронтової зони — у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» на Першому

Історії з прифронтової зони — у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» на Першому

09 травня 2023

11 травня та 13 травня Перший канал Суспільного Мовлення покаже нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Це проєкт виробництва кінообʼєднання #Babylon’13 на замовлення Суспільного Мовлення.

Читайте також: Як все починалося. Два роки подкастам Суспільного Мовлення

У четвер, 11 травня, о 17:45 дивіться історію про мешканця Нью-Йорку Донецької області Олександра Винника, який лагодить автівки для військових ЗСУ.

Олександр Винник — колишній далекобійник з прифронтового селища Нью-Йорк. Після 24 лютого 2022 року чоловік разом з родиною відмовився евакуюватися з рідного селища, попри всю небезпеку, яка на них очікувала. З того часу Олександр почав лагодити автівки українським військовим. Щодня до нього вишиковуються черги й майстер намагається оперативно допомогти всім. Про свою роботу чоловік жартівливо каже, що нічого складного немає — головне знати, в який бік крутити гайку.

Про життя цивільного населення у прифронтовому селищі, про підтримку місцевими жителями воїнів ЗСУ та про насичені будні бойового автосервісу — дивіться на Першому каналі Суспільного Мовлення у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА». Також серію можна дивитися на ютуб-каналі Першого.

У суботу, 13 травня, о 8:45 дивіться серію про засновників волонтерської курахівської гуманітарної організації Євгенію та Ігоря Єршових. Кожного дня родина Єршових розвозить кілька тонн хліба по навколишніх селах, а на благочинний обід у їхню домівку щодня приходить до 400 людей. Навіть під обстрілами волонтери організовують толоку і допомагають швидко відновити пошкоджені місця.

Про важливу волонтерську роботу Ігоря та Євгенії поблизу фронту дивіться на Першому каналі Суспільного Мовлення у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА». Також серію можна переглянути на ютуб-каналі Першого.

«ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» — це 12 документальних історій про людей, які опинилися на лінії фронту. Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Курахове, Дворічна, Соледар — раніше маловідомі точки на мапі, тепер займають місце у серцях всіх українців. Частина героїв залишила позаду своє цивільне життя, щоб боронити наші кордони, інші герої — мешканці прифронтових міст і селищ, які не залишили рідних домівок і допомагають військовим.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: