:
Історія казахського волонтерського руху — «Герої» на Першому

Історія казахського волонтерського руху — «Герої» на Першому

16 травня 2023

У вівторок, 16 травня, о 23:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія авторки Ірини Коць про спільноту казахів в Україні, які, попри війну, не покинули країну й займаються волонтерством допомагаючи військовим та цивільним.

Читайте також: Суспільне Крим презентує серійний документальний проєкт «Шлях до Криму»

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україні казахська діаспора пліч-о-пліч з українцями веде боротьбу проти агресора. Один з представників діаспори Марат Дарменов розповідає, що етнічним казахам офіційно дозволили виїхати з України. Проте вони обрали шлях спільної боротьби з українцями. Герої серії їздили на деокуповані території, годували військових та цивільних і допомогли пережити цю зиму десяткам тисяч українців.

«Казахська діаспора в Україні не залишилась осторонь російсько-української війни, — говорить авторка серії, редакторка Першого каналу Суспільного Мовлення Ірина Коць. — Етнічні казахи об’єднались між собою та почали їздити на деокуповані території годувати цивільних і військових. Головний герой історії Марат Дарменов допомагав встановлювати “Юрти Незламності” в багатьох містах України, де взимку люди могли зігрітися та підзарядитися. Ця історія про те, що казахи діляться з українцями своїм теплом і турботою. Це вкрай важливо, бо так вони демонструють, що вони з нами, а не з росіянами».

Дивіться історію про казахський волонтерський рух у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: