:
Історії воїнів з передової — у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» на Першому

Історії воїнів з передової — у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» на Першому

17 травня 2023

18 та 20 травня Перший канал Суспільного Мовлення покаже нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Це проєкт виробництва кінообʼєднання #Babylon’13 на замовлення Суспільного Мовлення.

Читайте також: «Остання війна» — прем’єра на Суспільному

У четвер, 18 травня, о 17:45 дивіться історію про військового Романа Вільховецького. Воїн з позивним «Коуч» — фітнес-тренер в минулому, а нині один з наймолодших командирів добровольчого формування територіальної громади «Хартія». Роман займається організацією спостережних пунктів і оборонних укріплень на передовій, від його роботи залежить здатність підрозділу стримувати натиск ворога. Кожен день Коуча — це постійний рух, риття окопів, перебудова позицій, перечікування ворожого вогню і знов — рух.

Коуч провів знімальну групу проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» розгалуженням укріплень та розповів про вражаючі епізоди з місцевими жителями. Також серію можна дивитися на ютуб-каналі Першого.

У суботу, 20 травня, о 8:15 дивіться історію про бійчиню штурмового підрозділу ЗСУ Тетяну Фурик з позивним «Тата». Понад сім місяців вона виконує бойові завдання у військовому опорному пункті «Гаваї», Бахмутського району. Смілива та енергійна Тата разом зі своїми побратимами виходить на найнебезпечніші позиції, зберігаючи позитивний погляд на речі та гарне почуття гумору.

Тата розповіла, як функціонує їхній опорний пункт, про жінок на війні як бойові одиниці, та про взаємодію з місцевим населенням. Також серію можна дивитися на ютуб-каналі Першого.

«ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» — це 12 документальних історій про людей, які опинилися на лінії фронту. Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Курахове, Дворічна, Соледар — раніше маловідомі точки на мапі, тепер займають місце у серцях всіх українців. Частина героїв залишила позаду своє цивільне життя, щоб боронити наші кордони, інші герої — мешканці прифронтових міст і селищ, які не залишили рідних домівок і допомагають військовим.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: