:
«Скубенко» та «Тренер» — дивіться нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

«Скубенко» та «Тренер» — дивіться нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

25 травня 2023

25 та 27 травня Перший канал Суспільного Мовлення покаже нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Це проєкт виробництва кінообʼєднання #Babylon’13 на замовлення Суспільного Мовлення.

Читайте також: Офлайн-показ документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

У четвер, 25 травня, о 17:45 дивіться історію про інструктора у 5 окремій штурмовій бригаді ЗСУ Максима Скубенка. Як і переважна більшість його побратимів, Максим став бійцем-добровольцем 24 лютого, залишивши у минулому своє цивільне життя. До повномасштабного вторгнення Максим Скубенко працював співведучим суспільно-політичного шоу «Зворотний відлік» на Суспільному.

На час зйомок серії підрозділ Максима допомагав втримувати ділянку фронту недалеко від селища Нью-Йорк Донецької області, зараз перебуває під Бахмутом. Як цілодобова небезпека поєднується з морем бюрократії та як колишні бійці Територіальної оборони уживаються з кадровими військовими — дивіться в епізоді «Скубенко» на Першому. Серію також можна дивитися на ютуб-каналі Першого.

У суботу, 27 травня, о 8:15 дивіться історію про тренера боїв без правил Романа Стефурака. Він не виїхав з прифронтового селища Покровське Дніпропетровської області через своїх учнів — дітей, що живуть у навколишніх селах. Завдяки його тренуванням діти мають можливість хоч ненадовго відволіктись від жахливої воєнної дійсності, яка їх оточує, й побути дітьми. Роман активно займається волонтерством та допомагає бійцям ЗСУ, серед яких є його колишні учні.

Про філософію роботи з дітьми та складні реалії існування у прифронтовому селищі дивіться в епізоді «Тренер» на Першому. Серію також можна переглянути на ютуб-каналі Першого.

«ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» — це 12 документальних історій про людей, які опинилися на лінії фронту. Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Курахове, Дворічна, Соледар — раніше маловідомі точки на мапі, тепер займають місце у серцях всіх українців. Частина героїв залишила позаду своє цивільне життя, щоб боронити наші кордони, інші герої — мешканці прифронтових міст і селищ, які не залишили рідних домівок і допомагають військовим.

Читайте також: Суспільне Культура презентує документальні фільми про бої за українські міста

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: