:
«Сапери» та «Арійка» — дивіться нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

«Сапери» та «Арійка» — дивіться нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

01 червня 2023

1 та 3 червня Перший канал Суспільного Мовлення покаже нові серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Це проєкт виробництва кінообʼєднання #Babylon’13 на замовлення Суспільного Мовлення.

Читайте також: Дивіться на місцевих каналах Суспільного розслідування «Буча: екіпаж 111»

У четвер, 1 червня, о 17:45 дивіться епізод «Сапери» про колишнього білоруського військовослужбовця Руслана Пʼятковського, який з 2014 року воює за Україну. Руслан — сапер, і головний сержант батальйону ЗСУ. Він — батько, брат і друг для кожного військовослужбовця підпорядкованого йому батальйону. Кожного дня Руслан проїжджає підрозділами північного кордону, щоб дізнатись потреби побратимів, поспілкуватися з ними, розрадити та знайти розв’язання проблеми. «Сапери зазвичай ходять парою» — каже Руслан, саме цим пояснюється винятковий дух братерства, який панує в підрозділі.

Більше про роботу саперів дивіться в епізоді «Сапери» на Першому. Серію також можна дивитися на ютуб-каналі Першого.

У суботу, 3 червня, о 8:15 дивіться епізод «Арійка» про історикиню Людмилу Литвиненко, яка відмовилась від кар’єри задля рятунку українських воїнів. З 2014 року в команді парамедиків Людмила перебувала на передовій. Після повномасштабного вторгнення знову вирушила на фронт — тепер у складі добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри». Майже щодня Арійка рятує життя українських воїнів на найгарячішому напрямку.

Про функціонування свого екіпажу в умовах війни та про власну філософію перебування на фронті — в епізоді «Арійка» на Першому. Серію також можна переглянути на ютуб-каналі Першого.

«ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» — це 12 документальних історій про людей, які опинилися на лінії фронту. Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Курахове, Дворічна, Соледар — раніше маловідомі точки на мапі, тепер займають місце у серцях всіх українців. Частина героїв залишила позаду своє цивільне життя, щоб боронити наші кордони, інші герої — мешканці прифронтових міст і селищ, які не залишили рідних домівок і допомагають військовим.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: