:
«Канашевич» та «Онікс» — дивіться історії з передової у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

«Канашевич» та «Онікс» — дивіться історії з передової у проєкті «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА»

08 червня 2023

8 та 10 червня Перший канал Суспільного Мовлення покаже завершальні серії документального проєкту «ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Це проєкт виробництва кінообʼєднання #Babylon’13 на замовлення Суспільного Мовлення.

Читайте також: Журналіст Суспільного Тарас Ібрагімов: «Страшно, але ж хтось має виконувати цю роботу»

У четвер, 8 червня, о 17:45 дивіться епізод «Канашевич» про тимчасового виконувача обов’язків керівника Купʼянської військової адміністрації Андрія Канашевича. Його звичайний робочий день складається з неосяжної кількості справ — від адміністративних питань та постачання продуктів до ліквідацій наслідків обстрілів. Перед Андрієм складна задача — відновлення міста і району після жахливих місяців окупації, в умовах постійної загрози нових руйнувань.

Як працює військова адміністрація в деокупованій громаді дивіться на Першому. Серію також можна дивитися на ютуб-каналі Першого.

У суботу, 10 червня, о 8:15 дивіться епізод «Онікс» про військовослужбовця Владислава «Онікса» Зеленського, командира батареї САУ М109 17-ї окремої танкової бригади та кавалера ордена «За мужність». «Онікс» брав участь у звільненні Херсонщини восени 2022-го, а зараз разом зі своїми побратимами воює на соледарському напрямку. В житті бійців танкової бригади гучні постріли та вибухи поєднуються з монотонною важкою роботою та незнищенним козацьким гумором, який все це супроводжує.

Онікс розповів про те, як працює танкова бригада, яку зброю використовує, та що мотивує бійців кожного дня надійно обороняти найнебезпечніші ділянки фронту. Серію також можна переглянути на ютуб-каналі Першого.

«ПОЗИЦІЯ УКРАЇНА» — це 12 документальних історій про людей, які опинилися на лінії фронту. Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Курахове, Дворічна, Соледар — раніше маловідомі точки на мапі, тепер займають місце у серцях всіх українців. Частина героїв залишила позаду своє цивільне життя, щоб боронити наші кордони, інші герої — мешканці прифронтових міст і селищ, які не залишили рідних домівок і допомагають військовим.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: