:
Дивіться на Першому урочисті заходи на Тарасовій горі

Дивіться на Першому урочисті заходи на Тарасовій горі

19 серпня 2010

23 серпня о 12:30 в прямому ефірі Першого Національного дивіться церемонію покладання квітів до могили Т.Г. Шевченка та відкриття першої черги музею Т.Г. Шевченка у Каневі.

Шевченківський національний заповідник - широко відомий у світі культурно-освітній, науково-дослідний і туристичний центр, який вивчає і популяризує надбання української національної і світової історико-культурної спадщини, творчість Кобзаря, історію Тарасової (Чернечої) гори, а також здійснює на своїй території охорону пам'яток культури від доісторичних часів до сьогодення та природного ландшафту.

Музейна колекція Заповідника нараховує понад 20 тисяч унікальних пам'яток, окрасою яких є меморіальні речі та офорти Тараса Шевченка, рідкісні видання його творів, високохудожні твори українських та зарубіжних митців, шедеври народної художньої творчості, цінні архівні документи, фото- і кіноматеріали, аудіо- та відеозаписи знаменитих бандуристів і кобзарів. При Заповіднику діє наукова бібліотека, фонди якої сформовані із тематичної книгозбірки у 23 тисяч примірників.
Щороку музеї Шевченківського національного заповідника відвідують понад сто тисяч туристів з України і десятків зарубіжних країн.

23 серпня 2010 року відбудеться відкриття першої черги музею Т. Г. Шевченка у Каневі. Відкриття відвідає Президент України Віктор Янукович.

Читайте також: