:
На кастингах

На кастингах "Євробачення-2011" не відкривають таланти і не роблять зірок!

20 серпня 2010

Перший день кастингу "Євробачення-2011" 19 серпня подарував усім глядачам безліч вражень. Майже 50 конкурсантів до пізньої ночі робили все, аби запам’ятатися журі. Хтось хотів вразити українською автентичністю, інші – безпосередністю, чоловічою силою, зайвими танцюристами, 11-річним досвідом виступу в хорі "Дзвіночок", голосом Едіт Піаф, стразами та незрозумілими костюмами, самовпевненістю чи оригінальною піснею. Для когось цей кастинг став просто можливістю "потрапити в телевізор", для інших – можливістю зробити новий крок у своїй кар’єрі. В будь-якому разі, обирати тридцятку півфіналістів було з кого.

Спочатку журі терпляче ставилися до всіх "початківців", але згодом терпець урвався, і декому не вдалося провести на сцені більше 30 секунд. Але жодний конкурсант не залишився без зауважень і побажань на майбутнє.

Артистка Руслана Писанка до початку кастингу зауважила: "Кожен артист, який себе поважає, повинен пройти "курс молодого бійця" в акторському значенні. Потрібно знати найелементарніші речі. Хоча б уміти вийти і подати себе. Я дивлюся в цілому на виконавця, не зважаючи на його популярність. Я думаю, перш за все, що ця людина представлятиме Україну на "Євробаченні". Я хочу, щоби в цій людині побачили обличчя сучасної України. Для мене всі рівні, і всі мають рівні шанси. Магнетизм, яскравий образ, позитивний настрій, голос, який не схожий на інші, а головне – хороша пісня!".

Усіх, хто цього дня виходив на сцену, пильно роздивлялися з усіх боків. Кожен із членів журі відповідав за певний напрямок розвитку виконавця. Це і артистизм, і голос, стиль, вміння подати себе, якість постановки образу і навіть сприйняття голосу слухачами радіо.

Юлія Магдич, яка оцінювала стиль виконавців, поділилася своїми враженнями: "Людина, яка представить Україну на "Євробаченні", повинна розуміти поєднання одягу, який вона обрала, зі своєю зовнішністю, поєднання власного стилю з піснею, яку виконує. Має знати міру, бути в курсі останніх модних тенденцій і, головне, не копіювати, а залишатися собою. Я буду лояльніше ставитися до виконавців-початківців, адже над своїм стилем вони працювали самотужки, тоді як у іменитих виконавців стиль розробляє команда іміджмейкерів". Варто зауважити, що Юля дуже уважно відслідковувала кожен стиль до найменших деталей.

Співачка Камалія дуже прискіпливо оцінювала голосові дані конкурсантів і те, чи вони хвилюються на сцені: "Конкурс "Євробачення" – це дуже серйозно і тому, люди які приходять  на кастинг, мають бути досвідчені, цей відбір має стати вищою сходинкою у власному розвитку. А дехто на цей кастинг прийшли з однією ціллю – щоб їх показали по телебаченню. Склалося негативне враження від деяких виступів, коли виходять на сцену в одязі, в якому займаються риболовлею. Моє ставлення однакове для усіх – до початківців і більш досвідчених виконавців. Людина, яка представлятиме Україну, повинна мати шалену харизму, голос, практику, артистизм, енергетику, пластику, хореографію… Ця людина повинна мати величезну кількість творчих складових".

Ігор Ліхута, який час від часу нудьгував разом з Антоном Цесликом, тому що вечір їм здався "присвячений народному романсу", сказав: "Не виходьте на сцену, якщо не пройшли певний професійний етап у кар’єрі виконавця".

Попереду ще один день кастингу, і тільки в суботу стануть відомі імена 30 півфіналістів, які продовжать боротьбу.

Читайте також: