:
Визначено дати проведення

Визначено дати проведення "Євробачення-2011"

07 вересня 2010

Пісенний конкурс «Євробачення» наступного року проходитиме:

  • Перший півфінал – 10 травня 2011 року
  • Другий півфінал – 12 травня 2011 року
  • Фінал – 14 травня 2011 року

Чотири міста офіційно змагаються за право приймати ПКЄ-2011 Чотири міста Німеччини офіційно змагаються за право приймати Пісенний конкурс «Євробачення-2011».

Черговий найулюбленіший телевізійний конкурс європейців наступного року проходитиме або в Берліні, або в Гамбурзі, або в Дюссельдорфі, або в Ганновері. Канал NDR, мовник-організатор конкурсу, та Європейська мовна спілка (ЄМС) приймуть рішення щодо міста проведення вже у вересні.

Берлін – столиця Німеччини, розташований у північно-східній частині країни, менш ніж в 100 км. від польського кордону. Населення Берліна налічує близько 3,5 мільйонів жителів. Місто славиться своєю непростою історією, а саме – поділом міста стіною на схід і захід. Після тог, як у 1989 році стіну зруйнували, місто стало одним з найпопулярніших туристичних мекк Європи, а також важливим культурним, економічним та політичним центром країни. Берлін пропонує особливе місце – аеропорт Темпельхоф. Він буде модернізований спеціально для Євробачення.

З населенням 1,7 млн. осіб Гамбург є другим за величиною містом Німеччини після Берліна і сьомим у Європейському Союзі. Місто є «домівкою» мовника NDR, який транслює Пісенний конкурс «Євробачення» в Німеччині, роблячи Гамбург однією із медіа столиць країни. Місто розташоване недалеко від двох кордонів: з Данією та Нідерландами. В центрі міста є відкритий майданчик, що вміщає 9 тис. глядачів. Також Гамбург може запропонувати широкомасштабну програму підтримки, рекламу та умови для роботи преси.

Дюссельдорф – столиця Північної Рейн-Вестфалії, розташована недалеко від бельгійського та голландського кордонів. Населення становить близько 590 тис. осіб. Місто є центром економічної активності Німеччини і славиться щорічним розважальним ярмарком, що відвідує більше 4 тис. осіб кожного року в липні. У Дюссельдорфі розміщений один із найсучасніших стадіонів Європи з рухомим дахом, на 20-60 тис. глядачів. Спортивний хол для атлетів можна використати як прес-центр.

Ганновер розкинувся на північ від центральної Німеччини і є столицею нижньої Саксонії. Він налічує 520 тис. осіб, саме в цьому місті проживає переможниця Пісенного конкурсу «Євробачення-2010» Лєна. У 2000 році у Ганновері пройшла всесвітня виставка ЕКСПО-2000. Ганноверський виставковий центр – один з найбільших у світі і вміщує 10 тис. осіб. Третій, четвертий, та п’ятий поверхи виставкового центру можуть слугувати прес-центром.

Томас Шрайбер, від імені NDR сказав: «Усі міста, що беруть участь у змаганні, мають велику мотивацію. Плани, які вони представили, є дуже детальними та вражаючими. Наразі ми ретельно вивчаємо їх, щоб вибрати найкраще виробниче середовище, інфраструктуру та економічні умови». Після попередньої оцінки чотирьох варіантів, Шрайбер додав: «Хто б не переміг, Німеччина буде гостинним господарем для глядачів з усього світу».

Читайте також: