:
Перший Національний приєднався до проекту спеціальної допомоги EBU Пакет Програм Солідарності

Перший Національний приєднався до проекту спеціальної допомоги EBU Пакет Програм Солідарності

29 квітня 2010

20 квітня з робочим візитом Національну телекомпанію України відвідав колишній віце-президент EBU, а сьогодні консультант EBU з питань проекту спеціальної допомоги Борис Бергант, який оголосив про програму «Солідарність».

Сьогодні, у зв’язку зі світовою економічною кризою та як наслідок скорочення бюджетів, телевізійні канали потерпають від нестачі якісного продукту. Саме тому Європейська Мовна Спілка виступила з ініціативою Пакету Програм Солідарності, яка передбачає створення членами EBU каталогу програм, документальних та художніх фільмів. Матеріал з цього каталогу у своєму ефірі зможуть використовувати усі телеканали-мовники Європейської Мовної Спілки в тому числі і Перший Національний.

НТКУ приєдналася до проекту і отримала свій екземпляр каталогу. Окрім цього, НТКУ готує власний список документальних програм, який має поповнити каталог взаємопідтримки EBU. Таким чином, Перший Національний зможе використовувати матеріали інших мовників Європейської Мовної Спілки, а вони – документальні програми НТКУ.

Читайте також: