:

"Новини" на Першому називатимуться "Підсумки дня" та "Підсумки тижня"

05 травня 2010

"Якщо новини без імені, то їх важко розкручувати і тим самим приваблювати на канал нову аудиторію", - так прокоментував брендингове рішення НТКУ генеральний директор компанії Єгор Бенкендорф.

Як розказав ТК заступник генерального директора Олександр Пантелеймонов, новини з оновленою назвою та графікою стартують після свят, орієнтовно 10 чи 11 травня.

"З одного боку можна було скласти перелік слів і з них обирати назву: "Новини", "Події", "День", "40 хвилин" тощо. Але ми пішли іншим шляхом і розклали поняття новин на атрибутивні складові: об'єктивність, неупередженість, нова інформація, один ведучий у студії, нова графіка, підсумковий випуск. Ми обрали 15-20 таких складових і почали обирати ті слова, які б найточніше відповідали якомога більшій частині цього переліку. Вважаю, що вибрали найоптимальніший варіант. Ми провели процедуру узгодження з нашим юридичним департаментом, і виявилось, що ця назва не належить нікому. І ми юридично оформлюватимемо цю назву за нашим каналом", - пояснив він.

Також, за словами Пантелеймонова, завершується робота над підсумковим випуском новин, однак, ведучих підсумкового проекту поки не визначено.

"Ми виходимо з того, що на каналі є величезна кількість талановитих професіоналів, людей з величезним досвідом та розумінням телебачення, ми намагатимемось задіяти саме їх", - зазначив Олександр Пантелеймонов.

За інформацією ТК, "Підсумки тижня" мають стартувати у неділю за тиждень.

Також новинна програма змінить оформлення. Автором ідеї нової графіки є генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Читайте також: