:
Шева, якого ніхто не знає

Шева, якого ніхто не знає

15 вересня 2010

У програмі Першого Національного "Ближче до народу" легендарний футболіст Андрій Шевченко… клеїв шпалери,  допомогав накривати стіл, ловив рибу стареньким спінінгом.

Він один із найдорожчих футболістів світу. Довгий час жив у Мілані та Лондоні. Його час розрахований по секундах. Навіть, кажуть, англійська королева надала титул Лорда. До речі, складається враження, що цій людині і справді притаманна суто англійська чопорність. Та Перший Національний відкрив абсолютно незнайомого Шеву.

Відомо, що Андрій давно займається благочинністю і опікується однією школою-інтернатом, поблизу Києва. Якраз до цих дітей від і запросив ведучу програми "Ближче до народу" Людмилу Томанек.  

Звичайно, діти готувалися до приїзду кумира. Пирогів напекли. Але гість по приїзду спочатку пішов  кісточки розім’яти. І допоміг учням поклеїти шпалери в одному із приміщень. А коли, попрацювавши, посідали всі за стіл, Андрій жваво почав цікавитися чим живуть його підопічні. Давав їм слушні поради. Педагогам дуже хотілося, щоб "знаменитість" дала учням настанову. Адже за столом зібралися в основному старшокласники, які скоро підуть у все власне доросле життя. Але Андрій повів себе як розумний психолог. Він не повчав підлітків, а просто дав підставу для роздумів. "Зараз ви закладаєте фундамент майбутнього життя. Прикладіть максимум зусиль, щоб реалізувати свої здібності. До речі, я ніколи не мріяв стати міліонером, а завжди прагнув займатися футболом", – розмірковував Шевченко.

Біля школи-інтернату є мальовничий ставок, де водяться коропи й окунці. Прочувши про це, Шева, як виявилось, затятий рибалка, попросив знайти йому вудку.

"Я з дитинства люблю риболовлю. Будучи школярем, часто ходив  з батьком повудити рибу. А з недавніх пір захоплююсь ще й підводним полюванням. Мій товариш живе на Карибах, - захоплено  розповідав Андрій, – Ви навіть не уявляєте, скільки там риби! Ми відстрілюємо всю підряд.  Крім отруйної, звичайно".

Просидівши біля ставка декілька годин, Шева, на жаль, так нічого і не зловив. Трохи засмутився, але господарі прийшли на допомогу і приготували юшку з риби власного вилову.

Андрій не стояв осторонь. Він допомагав накривати на стіл. Дбайливо порізав помідорчики. Він клопотався біля столу так захоплено! Здавалося, що світова футбольна знаменитість полюбляє готувати. Та він сам зізнався, що ніколи не захоплювався кулінарією. Хоча дуже любить поїсти.

Коли час візиту добіг кінця, Андрій довго прощався з дітьми, і пообіцяв, що незабаром приїде до них зі своїми друзями.

Читайте також: