:
Італійське кіно на Першому

Італійське кіно на Першому

06 жовтня 2010

З 13 жовтня в ефірі Першого Національного розпочинається лінійка італійського кіно.

Італійські фільми та серіали, які Перший транслюватиме у своїму ефірі – є телевізійними продуктами Пакету програм "Солідарність", до якого раніше приєдналася НТКУ, як член EBU.

Нагадаємо, що у зв’язку зі світовою економічною кризою та як наслідок скорочення бюджетів, телевізійні канали потерпають від нестачі якісного продукту. Саме тому Європейська мовна спілка виступила з ініціативою Пакету програм солідарності, що передбачає створення членами EBU каталогу програм, документальних і художніх фільмів. Матеріал з цього каталогу у своєму ефірі зможуть використовувати телеканали-мовники Європейської мовної спілки, зокрема й Перший Національний.

НТКУ отримала каталоги і вибрала 19 програм італійського мовника RAI. Це художні фільми (комедії, драми), комедійні серіали, кримінальні серіали, художні серіали, програми для дітей). Усього в договорі, який уже підписав Перший Національний, зазначено надання НТКУ 19 пунктів продукції RAI TRADE. Це велика кількість годин ефірного часу, адже деякі серіали мають обсяг понад 200 серій.

З 13 жовтня глядачі Першого зможуть переглянути 4-серійний серіал для родинного перегляду - "Таксистка".

Коротка анотація серіалу "Таксистка":

Для того, щоб звести кінці з кінцями, Марчелла займає місце покійного чоловіка за кермом жовтого таксі. Кожен робить свій внесок у погашення боргів і врегулювання рахунків - Вітторія, старша сестра, Моніка і навіть Марія, 70-річна бабуся...

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: