:

"Фольк-music" обіцяє імпровізовану Новорічну ніч

11 жовтня 2010

Першого січня народні  колективи порадують глядача спільними піснями із відомими українськими виконавцями.

В новорічну ніч цілих три години з 03.00 до 06.00 ранку меломани Першого національного зможуть насолоджуватися святковою програмою "Фольк-music".

Для тих, хто не матиме змоги переглянути новорічний випуск програми, буде можливість подивитися його у подальші святкові вечори, головне слідкувати за анонсами.

Варто підкреслити, що також першого січня о 21.45 "Фольк-music" відбудеться нагородження всіх фіналістів програм, яким вручать нагороди почесні вітчизняні співаки та гурти.

А поки до Нового року далеко "Фольк-music" обіцяє радувати іншими, не менш цікавими, випусками.

Зазначимо, що цього року програмі виповнюється три роки. Перший її дебют відбувся у вересні 2008 року.

Автор програми Володимир Коваленко розповів, що нещодавно "Фольк-music" повернулася із чергової мандрівки, звідки привезла чимало цікавих колективів.

"Географія саме цього року унікальна: ми були в Луганську – відібрали козацькі колективи, потім завітали до Ужгорода – взяли Мукачівський колектив "Арткаш", до речі він і переміг у минулій нашій програмі. Також були у Хмельницькому та Житомирі", - повідав Володимир.

По словам Коваленко, саме в Житомирській області в Олевському районі на кордоні із Білорусією, вони записали два колективи, які співали українські народні пісні, та тільки із білоруським акцентом.

"Це хор "Уборть" із піснею "Ой, там біля річки", та цікавий колектив Журжевичі ансамбль "Журавлінка" із піснею "Не ходи козаче". Ці пісні мають таке поєднання українських і білоруських мелодик, які надзвичайно цікаво слухати", - говорить автор програми.

Також цього літа  "Фольк-music" відвідав Черкаси та Львів.

За словами Влодимира Коваленка багато колективів, які побували в програмі - здобувають статус "народний". Так вийшло із ансамблем "Опаляна" із селища Рясна Руська Львівської області.

"Ці колективи стають народними, бо йдуть по своїй автентичній лінії. Такими колективами також можна назвати "Велятинські молодички" із Закарпатської області Хустського району із села Велятино, ансамбль "Квасильчянка" із Рахівскього району з села Кваси, які співають "Гуцулочку молоденьку". Крім того, є шикарний ансамбль із Іршави "Іршавська родина" - це один із найвідоміших колективів на Закарпатті, у ньому співає сам начальник управління культури Закарпатської області", - поділився Коваленко.

Також цього року у "Фольк-music" глядачі зможуть побачити колективи, які брали участь у першому всеукраїнському фестивалі народної творчості "Червона калина", що проходив цього літа в Алушті. Звідти були запрошені  троє переможців фестивалю: це колектив із Кривого Рогу "Журавка", із Тернопільської області з села Біче-Золоте гурт "Більчанки", а також ансамбль київської області "Зазим’я".

"Перший Національний" – загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: