:
Українська стане офіційною мовою мовлення телеканалу Euronews

Українська стане офіційною мовою мовлення телеканалу Euronews

20 жовтня 2010

21 жовтня у Парижі генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф і генеральний директор телеканалу EuroNews Майкл Пітерс підпишуть угоду про створення україномовної версії EuroNews.

Завдяки підписанню угоди українська мова стане одинадцятою мовою мовлення телеканалу EuroNews, а українські телеглядачі отримають цілодобовий інформаційний канал, орієнтований на висвітлення головних подій в Європі і світі. Мовлення EuroNews складається з прямих включень та сюжетів про суспільно-політичні, економічні, культурні події в Європі, діяльність європейських органів влади, розвиток науки, соціальні проблеми населення європейських країн. Цілодобове мовлення EuroNews є однаковим в усьому світі, однак за умови ідентичного відеоряду текст кожної з десяти мовних версій є оригінальним.

Запуск україномовної версії EuroNews запланований на 2011 рік. Редакція україномовної версії буде знаходитися у штаб-квартирі телеканалу у Ліоні (Франція), крім цього EuroNews делегує своїх представників для роботи в Україні. Головою Координаційної Ради проекту буде призначений заступник Генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф: "Про необхідність україномовної версії EuroNews говорилося впродовж багатьох років, але конкретних кроків у цьому напрямку фактично не було. Помітні зрушення відбуваються тільки зараз. Відтепер українські телеглядачі зможуть бути в контексті головних європейських подій".

Для довідки. EuroNews – провідний європейський інформаційний телеканал. Рік заснування – 1993. Аудиторія телеканалу складає близько 300 мільйонів домоволодінь у 151 країні світу. Мовлення ведеться десятьма мовами – англійською, французькою, італійською, іспанською, німецькою, португальською, російською, арабською, перською та турецькою. Україна входить у список акціонерів EuroNews, який сьогодні налічує 21 суспільну та державну телекомпанію Європи. Найбільші акціонери – France Televisions (Франція), RAI (Італія), ВГТРК (Росія), TRT (Туреччина), SSR (Швейцарія).

Читайте також: