:

"Сільрада" здобула друге місце на Міжнародному телефестивалі "АгроСвіт-2010"

27 жовтня 2010

Новий проект Першого Національного «Сільрада» вже після семи виходів в ефір посів друге місце на 17-му Міжнародному телефестивалі «АгроСвіт-2010» в номінації «Господарі землі».

«Телефестиваль «АгроСвіт» відомий в Україні та далеко за її межами. Започаткований 17 років тому в Латвії, Міжнародний телевізійний фестиваль «АгроСвіт» прийшов в Україну через Польщу, Білорусь, Молдову. Унікальність фестивалю полягає в особливому поєднанні умовності мистецтва з конкретикою праці сільського трударя. У всьому світі селянська праця визнається однією з найскладніших, але, водночас, і найбільш шанованою та благородною. Телевізійники, що присвятили свій талант життю села і селянина, роблять не менш важливу справу.

Про перемогу програми «Сільрада» та про інші здобутки проекту розповіла керівник проекту Тамара Метерчук.

- Перше суспільне визнання програми. Які враження?

- Насправді, для нового проекту Першого Національного друге місце в номінації «Господарі землі» Міжнародного телефестивалю «Агросвіт-2010» – це серйозна перемога, оскільки ми видали в ефір усього сім програм. Я вважаю, що на сьомій програмі здобуття такої нагороди – це серйозний успіх проекту Першого телеканалу. Це означає, що ми вибрали правильний формат, правильний темпоритм дихання аграрного проекту. В одному з перших інтерв’ю я сказала, що з нашими творчими амбіціями програма «Сільрада» прагнутиме створити еталон широкоформатного аграрного телевізійного проекту. Мені видається, ми наближаємося до своєї цілі. І ми маємо всі шанси здобути перше місце на подібних міжнародних телевізійних фестивалях. Ми прагнемо бути першими на Першому Національному і, я думаю, що ми за крок від того.

Проект «Сільрада» працює з дуже специфічною тематикою, на що особливо звертає увагу колектив програми під час створення своїх сюжетів?

- Ми прагнемо переконати нашого глядача, що в нашому проекті вони можуть побачити правду. Побачити те, що раніше було за сімома замками великих стратегічних транснаціональних аграрних корпорацій. Ми до них дісталися і, як на мене, це для України дуже важливо, тому що зазвичай ці бренди були закриті інформаційно. Як кажуть, капітал робиться в тиші, але імідж держави в тиші не формується. І тому для нас важливо показувати аграрну Україну з передовими технологіями, з новим економічним мисленням, з амбіціями стати житницею Європи, провідною державою на зерновому ринку. Ми маємо сучасний формат,  режисуру, темпоритм, графіку, і  це вирізняє нас серед тих небагатьох телевізійних проектів, які є в Україні.

Чи відчуваєте Ви, що проект знаний в Україні?

- Я прагматична людина і ніколи не ставлю перед собою цілей, яких неможливо досягти. Ви запитали, чи почуваємося ми знаним проектом, можу сказати, що сьогодні ми почуваємося гідним проектом, професійною програмою. А для того, щоб стати брендовим – потрібен час, це є філософія телебачення. Зараз триває період складної роботи, коли ми пізнаємо одне одного (адже ми маємо достатньо молодий колектив), коли ми хочемо зрозуміти інформаційну стратегію каналу і цілої держави. Я вам скажу, коли у нас самих не буде бажання щось поправити, переробити, переписати, тоді однозначно можна буде сказати, що проект вдався.

Що для Вас ця нагорода?

- Це нагорода усієї творчої групи, керівництва. Пані Людмила Писанка, яка є керівником нашої редакції, дуже опікувалася, переживала, чи вдасться нам зробити гідний проект. І те, з якою завзятістю працювали наші молоді журналісти, щоб довести свою майстерність, просто вражає. Знаєте, подібні нагороди – це не привід розслаблятися, це привід працювати краще і здобувати нові перемоги! «Сільрада» – це дзеркало аграрної України, і ми стоїмо за свою державу, працюємо   для неї.

Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: