:
НТКУ оголошує про набір журналістів до української редакції EuroNews

НТКУ оголошує про набір журналістів до української редакції EuroNews

27 жовтня 2010

Завдяки підписанню Угоди 21 жовтня в Парижі, українська мова стане одинадцятою мовою мовлення телеканалу EuroNews, а українські телеглядачі отримають цілодобовий інформаційний телеканал, орієнтований на висвітлення головних подій у Європі та світі. Запуск україномовної версії EuroNews заплановано на 2011 рік. EuroNews – міжнародний канал новин у Європі, що має найбільшу аудиторію, транслюється у 155 країнах світу та подається у 335 домогосподарств 10-ма мовами, 24 години на добу та 7 днів на тиждень – спільно з НТКУ оголошують про відкриття вакансій для двомовних журналістів для роботи в Ліоні (Франція) та Києві (Україна) за постійними та тимчасовими контрактами.

Під час прес-конференції, присвяченій відкриттю української версії EuroNews, генеральний директор НТКУ Єгор Бенкедорф розповів: "Із сьогоднішнього дня ми починаємо приймати резюме від журналістів, які хочуть працювати в українській редакції  EuroNews в Ліоні. Усього до складу редакції увійдуть від 15 до 20 журналістів. Очолюватимуть редакцію представники EuroNews. Усі анкети опрацьовуватиме спеціальна комісія з українських фахівців, вже після відбору комісії, працівники EuroNews проводитимуть співбесіди з цими кандидатами в Україні. Із середини січня по п’ять журналістів пройдуть випробувальний термін у Ліоні, і вже представники EuroNews остаточно затвердять склад української редакції. Журналісти підпишуть договір на п’ять років і отримають дозвіл на роботу в Ліоні. Середня зарплатня становитиме 30–35 тисяч євро на рік", – зазначив Єгор Бенкендорф.

"Найперше наше завдання – зібрати анкети. Перш за все під час відбору слухатимемо досконалість української мови, а також знання англійської та французької. Ми зацікавлені підібрати тих журналістів, які мають досвід не тільки мовний, але й розуміння українського життя, українських новин у контексті світу. Окрім того, будемо звертати увагу на літературну вимову, голос, інтонацію, тембр, його емоційну нейтральність, знання стандартів інформаційно-аналітичного мовлення, якими будуть послуговуватися журналісти під час своєї роботи", – розповіла на прес-конференції головний редактор НТКУ Христина Стебельська.

Єгор Бенкендорф переконаний, що українська версія EuroNews матиме високий рейтинг і має всі шанси ввійти до десятки кращих каналів України. Окрім цього, кращий український матеріал за день, за рішенням редакторів EuroNews, може вийти в ефір міжнародної версії EuroNews.

Головні вимоги до кандидатів:

Українська редакція EuroNews шукає людину, що вивчала журналістику, має солідний досвід у аудіовізуальному секторі, відмінне знання загальних тем та досконале знання міжнародної політики, спортивних та економічних питань, подій у Європі та культурних аспектів життя світу. Крім того, кандидат повинен бути двомовним українська/англійська та/або французька, знання ще однієї європейської мови буде плюсом, та мати щонайменше дворічний досвід роботи у сфері журналістики.

Звітуючи безпосередньо черговим редакторам та керівникам розділів програм та під керівництвом голови Українського Сервісу, журналісти писатимуть та компонуватимуть свої сюжети відповідно до редакторських правил каналу. До обов’язків працівників буде входити висвітлення подій та періодично переклад промов українською у прямому ефірі. Такий досвід роботи в кадрі дозволить у будь-який момент вийти в ефір.

Журналіст  EuroNews має мати швидку реакцію, бути спроможним працювати в тісних рамках часу та витримувати тиск телевізійного новинного оточення. EuroNews транслюється 24 години на добу, тому робочий графік передбачатиме роботу у вихідні та в нічні зміни.

У термін до 25 листопада 2010, будь ласка, надсилайте Ваші заявки (супровідний мотиваційний лист, резюме українською та англійською або французькою) та Ваші очікування від роботи у команді EuroNews на електронну адресу: euronews@ntu.ua

Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: