:

"Запам’ятай!": вчися мови разом з Першим!

02 листопада 2010

У кінці листопада на Першому Національному стартує новий проект - "Запам’ятай!". Разом з відомим українським мовознавцем Анатолієм Васяновичем глядачі Першого зможуть дізнатись, як правильно вживати певні українські слова та формувати словосполучення.

Українська мова має безліч особливостей, і те, яке слово не просто доречніше, а правильно вибрати, формує мовну культуру спілкування. Адже неправильно вживане слово може не тільки виставити мовця невігласом, а й повністю змінити значення сказаного.

Щодня в ефірі Першого виходитимуть короткі програми (приблизний хронометраж до 3 хвилин), де розповідатиметься, що саме треба запам’ятати і яке слово вибрати.

Як же правильно сказати: "мати рацію" чи "бути правим"; "посмішка" чи "усмішка"; "завдання" чи "задача"? На ці та багато інших мовних питань глядачі Першого дістануть відповідь у програмі "Запам’ятай!".

Це треба не просто знати, це треба запам'ятати!

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: