:
14 листопада Перший проведе телемарафон до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

14 листопада Перший проведе телемарафон до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

09 листопада 2010

Сьогодні в Україні живе понад 1 мільйон хворих на цукровий діабет. І ще півмільйона українців навіть і не здогадуються про свій діагноз. І головна причина в тому, що в українському суспільстві не прийнято думати про попередження захворюваності. 160 тисяч хворих на діабет українців потребують інсулінотерапії, з них 8 тисяч – це діти. На жаль, діабет – це вже не хвороба людей літнього віку, сьогодні цей діагноз ставлять юним хлопцям і дівчатам. Вони переконані, що з цим діагнозом можна повноцінно жити, розвивати свої таланти і відчувають себе повноцінними членами суспільства.

Перший Національний разом з благодійним фондом "Діабетик" та Міжнародною діабетичною асоціацією України 14 листопада проведуть телемарафон до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом (який відзначається 14 листопада).

Мета телемарафону – об’єднати зусилля для боротьби з цим захворюванням в Україні, показати українцям, як попередити можливість захворіти на цукровий діабет і що робити, коли діагноз поставлено.

До студії Першого завітають експерти, фахівці, члени громадських організацій, а головне – люди, які вже не один рік живуть з діагнозом "цукровий діабет". Творчий колектив соціального проекту "Віра. Надія. Любов", які стали ініціаторами проведення телемарафону, головну мету вбачають у тому, щоб проінформувати українців про можливу небезпеку. Гостями ведучої Тетяни Цимбал у неділю стануть люди, які змалечку живуть з діабетом, але це в жодному разі не впливає на їхню соціальну активність. Свої різноманітні таланти вони продемонструють глядачам Першого, навчать, як  жити з цим захворюванням і як стежити за своїм здоров’ям, щоб не почути цей діагноз у майбутньому.

У межах телемарафону відбудуться прямі включення з чотирьох областей України та з Українського дому в Києві, де проходить медична виставка, концерт та консультація медичних фахівців.

Загальна тривалість телемарафону – дві години, всього чотири блоки:

  • 10:50 – 11:20 – перший блок
  • 13:10 – 13:40 – другий блок
  • 14:40 – 15:10 – третій блок
  • 20:30 – 21:10 – підсумковий дайджест

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: