:
Перший покаже шокуюче обличчя сучасного рабства

Перший покаже шокуюче обличчя сучасного рабства

11 листопада 2010

14 листопада Перший Національний в рамках програми "Підсумки тижня" розпочинає серію спецсюжетів про торгівлю людьми в Україні та за її межами.

За останні 19 років жертвами торгівлі людьми стали більше 100 тисяч українців. Йдеться не лише про жінок, з яких роблять повій, а й про чоловіків, котрих використовують для трудової експлуатації, а також неповнолітніх дітей. Яким є механізм такого бізнесу в Україні? Хто потрапляє у тенета работоргівців? Хто заробляє работоргівлею в Україні?

Головна мета спецпроекту – привернути увагу українського суспільства до проблеми сучасного рабства, провести роз’яснювальну роботу серед населення, як не стати жертвою торгівлі людьми, показати шокуючі історії, які рідко стають відомими громадськості, дати пораду, куди варто звертатися, якщо ви стали жертвою рабства.

Зйомки сюжетів відбуваються у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Як розповів генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф: "Співпраця Першого Національного з ОБСЄ – це крок уперед до євроінтеграції України. На жаль, сьогодні проблема торгівлі людьми неподільно пов’язана з нашою країною, і місія, яку бере на себе Перший телеканал, а саме – розповісти нашим громадянам про всі аспекти цієї нелегкої тематики і, головне, попередити, вберегти від необдуманих кроків, є важливою складовою діяльності телеканалу. Ми щиро віримо в те, що сюжети, які подаватимуться в одній з найрейтинговіших програм загальнонаціонального каналу, врятують не одне людське життя".

Посол Любомир Копай, Координатор проектів ОБСЄ в Україні: "Торгівля людьми є серйозною глобальною проблемою. Країни-учасниці ОБСЄ одностайно засуджують торгівлю людьми як тяжкий злочин, що підриває фундаментальні права людини та перетворює людей на товар. З 2003 року Координатор проектів ОБСЄ в Україні на запит українських структур підтримує ініціативи у сфері протидії торгівлі людьми. І ми дуже раді, що до такої роботи активно долучається національне телебачення. Ми сподіваємось, що матеріали, підготовлені українськими журналістами, сприятимуть розумінню ризиків торгівлі людьми та убезпечать українців від потрапляння в подібні ситуації".

Заступник генерального директора Першого Національного Олександр Пантелеймонов: "Спецпроект "Підсумків тижня" створюється спеціально для того, щоб відкрити очі українському суспільству на проблеми, які, здавалося б, лежать на поверхні. Але насправді, вони настільки глибоко приховані в нетрях свідомості наших громадян, що кожного дня українці поповнюють величезну кількість рабів. І хоча саме слово "раб" звучить дико в 21 столітті, проте проблема неймовірно актуальна для України. Завдяки підтримці ОБСЄ, Перший Національний має змогу створити ексклюзивні сюжети і вплинути на ситуацію, яка вже стає критичною".

Не пропустіть: протягом місяця, щонеділі о 21:00 у програмі "Підсумки тижня" журналісти розповідатимуть про шокуючі історії сучасного рабства.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: