:
На Першому розпочались співбесіди з журналістами для роботи в EuroNews

На Першому розпочались співбесіди з журналістами для роботи в EuroNews

11 листопада 2010

11 листопада на Першому Національному розпочалися співбесіди з журналістами, які подали заявки на роботу в українській редакції EuroNews у Ліоні. В четвер спеціально створена комісія тестувала сімох кандидатів.

Журналісти мали усну співбесіду з української та англійської мов, письмовий тест на знання міжнародної політики, спортивних, економічних питань та подій у культурному житті Європи. Окрім цього, кожен журналіст представляв свій творчий доробок, який характеризував його професійні здібності.

Знання української мови перевіряла головний редактор Першого Національного Христина Стебельська. Спеціально для цього було підготовлено низку усних тестів на правильність вимови, граматику, переклад і стилістику тексту.

Фахівець з англійської Пітер Дікенсон в усній бесіді з кандидатами особливу увагу звертав на дикцію, коректність та точність використання термінології, а також на те, наскільки вільно журналісти спілкуються і чи не відчувають дискомфорту при переході від однієї мови до іншої.

На цей час Перший Національний отримав 50 заявок від охочих стати членами команди української версії EuroNews. Співбесіди триватимуть і надалі.

Перший Національний продовжує приймати резюме від журналістів, які бажають працювати в українській редакції EuroNews. Термін подачі спливає 25 листопада.

Нагадаємо вимоги до кандидатів:

Українська редакція EuroNews шукає людину, що вивчала журналістику, має солідний досвід у аудіовізуальному секторі, відмінне знання загальних тем та досконале знання міжнародної політики, спортивних та економічних питань, подій у Європі та культурних аспектів життя світу. Крім того, кандидат повинен бути двомовним українська/англійська та/або французька, знання ще однієї європейської мови буде плюсом, та мати щонайменше дворічний досвід роботи у сфері журналістики.

Звітуючи безпосередньо черговим редакторам та керівникам розділів програм та під керівництвом голови Українського Сервісу, журналісти писатимуть та компонуватимуть свої сюжети відповідно до редакторських правил каналу. До обов’язків працівників буде входити висвітлення подій та періодично переклад промов українською у прямому ефірі. Такий досвід роботи в кадрі дозволить у будь-який момент вийти в ефір.

Журналіст  EuroNews має мати швидку реакцію, бути спроможним працювати в тісних рамках часу та витримувати тиск телевізійного новинного оточення. EuroNews транслюється 24 години на добу, тому робочий графік передбачатиме роботу у вихідні та в нічні зміни.

У термін до 25 листопада 2010, будь ласка, надсилайте Ваші заявки (супровідний мотиваційний лист, резюме українською та англійською або французькою) та Ваші очікування від роботи у команді EuroNews на електронну адресу: euronews@ntu.ua

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: