:
Перший Національний та ООН спільно дадуть відсіч сімейному насильству

Перший Національний та ООН спільно дадуть відсіч сімейному насильству

19 листопада 2010

За підтримки Представництва ООН в Україні, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та Представництва Європейського Союзу в Україні в рамках кампанії "16 днів проти гендерного насильства" Національна телекомпанія України запускає спецпроект програми "Легко бути жінкою" - "Жінки проти насильства в сім’ї".

З 22 по 26 листопада Ваша улюблена програма покаже серію випусків, присвячених одній з найболючіших тем в умовах сучасного суспільства. Окрім цього, в "Новинах" на Першому глядачі зможуть побачити сюжети про всі можливі аспекти сімейного насильства в Україні.

Генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф: "На сьогодні Перший Національний взяв чіткий напрямок на розвиток соціального аспекту свого телевізійного продукту. Ті проекти, які сьогодні створюються НТКУ, мають, перш за все, глибоке суспільно-корисне навантаження. Перший канал, як єдиний в Україні телевізійний канал, який має стовідсоткове покриття на території нашої країни, повинен підіймати на поверхню суспільного розгляду важливі та актуальні соціальні теми. Тому ми долучилися до програми ООН проти гендерного насильства, і маємо на меті активно висвітлювати ці теми у своєму ефірі. Так прямоефірне ток-шоу "Легко бути жінкою" присвятить темам насильства в сім’ї п’ять програм, ТВО "Новини" готують низку сюжетів стосовно цієї тематики. Таким чином, Перший Національний зможе широко і вагомо  просвітити наших громадян".

Упродовж тижня в студії "Легко бути жінкою" обговорюватимуться проблеми та конфлікти, які на сьогодні виникають у багатьох українських сім’ях. Кожен окремий випуск програми буде присвячений одному з різновидів сімейного насильства, як то психологічне, фізичне або економічне насильство, а також насильство за ознакою статі (гендерне насильство). А обговорення такого трагічного явища, як насильство над дітьми в сім’ї та школі, завершить серію спецвипусків програми у п’ятницю 26 листопада.

"Безперечно, важко говорити про подібні аспекти суспільних реалій у прямому ефірі, тим більше, якщо вони стосуються особистого життя. Але мовчати про насильство в сім’ї не можна – робити вигляд, що проблеми не існує, і чекати, що вона зникне сама по собі, безнадійно. За щастя треба боротися! Отже, не пропустіть ексклюзивні випуски "Легко бути жінкою" – "Насильство в сім’ї" на Першому Національному, та заявіть свій протест у прямому ефірі на всю Україну. Ми свідомі, суспільно активні та сильні, і ми не допустимо, щоб насильство стало складовою нашого життя!", - зазначив керівник проекту "Легко бути жінкою" Лариса Дроздова.

Шановні жінки, якщо Ви або Ваші близькі стали жертвами гендерного або будь-якого з перелічених вище різновидів насильства, Перший Національний та програма "Легко бути жінкою" зробить все можливе, щоб допомогти Вам вирішити конфлікт. Запрошуємо взяти участь у дискусіях на цю тему та поділитися своїми проблемами. Зателефонуйте нам за номерами 484-69-05, 481-40-58 або напишіть на електронну адресу: kisa@ntu.ua, опишіть свою проблему та станьте гостею програми "Легко бути жінкою".

Провідні українські експерти завітають до нас у студію, щоб розібратися в кожній окремій ситуації, допомогти професійною порадою та застерегти від фатальних помилок. Психологи, соціальні працівники, консультанти у справах сім'ї та молоді, експерти з Міністерства внутрішніх справ України, правозахисники та юристи поспілкуються з Вами в прямому ефірі.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: