:
Відтепер Шустер LIVE на Першому Національному!

Відтепер Шустер LIVE на Першому Національному!

25 грудня 2010

Перший Національний і "Савік Шустер Студія" досягли домовленості, в рамках якої з січня 2011 року в ефірі Першого Національного з'явиться суспільно-політичне ток-шоу "Шустер LIVE", а також соціальний проект "Про що кіно?".

У понеділок, 27 грудня 2010 р. в 14.00 буде підписано угоду про співпрацю між Першим Національним та компанією "Савік Шустер Студія" за участю генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа і керівника компанії "Савік Шустер Студія" Савіка Шустера.

Після закінчення церемонії підписання угоди відбудеться брифінг Єгора Бенкендорфа і Савіка Шустера.

Місце проведення: Київ, вул. Північно-Сирецька, 1-3.

Телефон для акредитації: 067-507-58-59,

Початок акредитації з 13.30.

Як повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф, даний спільний проект стане першим кроком у створенні суспільного телебачення в Україні.

"Перший Національний сьогодні націлений на висвітлення важливих соціальних тем, які хвилюють людей незалежно від їх доходу, місця проживання чи статусу. Вперше за багато років на Першому Національному каналі реалізується така кількість масштабних проектів. Безумовно, підписання цієї угоди стане черговим важливим кроком на шляху розвитку суспільного телебачення в Україні - над цим ми працюємо весь останній рік. Хочу зазначити, що Савік Шустер - професіонал вищого класу, який, до того ж першим в Україні відкрив свободу слова. Мені приємно, що на наш канал прийшов такий цікавий журналіст і ведучий, що вміє робити свою роботу на найвищому рівні. Перший ефір програми Шустер LIVE на Першому відбудеться вже 21 січня ", - підкреслив Єгор Бенкендорф.

"Савік Шустер теж не залишається осторонь від соціальних проблем сучасного українського суспільства. На цьому тижні в ефірі Першого Національного вийшла передача" Про що кіно? "З його участю, де піднімалася проблема наркозалежності", - повідомив генеральний директор Першого Національного.

"Перехід на канал, який в найближчий час стане громадським - це стратегічне рішення. Наш продакшн завжди був дуже чутливим до значимих суспільних процесів: від політики до соціальної сфери, від музики до кіно. Ми вважаємо, що на суспільному телебаченні наша громадська чутливість отримає повне розуміння і зможе реалізуватися. Починаємо ми нашу співпрацю з НТКУ з проектів "Шустер LIVE" і "Про що кіно?". "Шустер LIVE" - всім відомий проект, котрий вийде в ефір 21-го січня. Проект "Про що кіно? "абсолютно нова авторська програма, яка поєднує в собі гостросоціальні ток-шоу і соціально значуще кіно. Пілотний випуск програми вийшов в ефір 22 грудня цього року, а з 23 січня ця програма буде виходити щотижня" - підкреслив Савік Шустер.

Єгор Бенкендорф зазначив, що на сьогоднішній день на Першому Національному каналі запущений ряд телевізійних проектів, що мають соціальну спрямованість. Зокрема, передача "Віра. Надія. Любов" - де ведучі Тетяна Цимбал та Ілля Ноябрьов досліджують гострі і проблемні ситуації, в які потрапляють сім'ї з дітьми; програма "Світло", де надається можливість різним конфесіям донести свою точку зору на різні ситуації, що мають місце в житті людей; пізнавальна передача "Запам'ятайте" з відомим українським мовознавцем Анатолієм Васяновичем про правильне застосування слів і словосполучень в сучасній українській мові; програма "Театральний сезон", яка знайомить глядачів з мистецтвом сцени і тонкощами акторської та режисерської роботи; в програмі Книга.UA глядач знайомиться з новинками книжкових полиць, в незвичній пізнавальній формі.

Єгор Бенкендорф пообіцяв, що в новому році глядачі побачать ще цілий ряд цікавих програм.

"У січні 2011 року виходить в ефір програма" Глибинне буріння ", де наші відомі сучасники будуть висловлювати своє бачення проблем сучасного суспільства. Першим її учасником стане відомий російський режисер Микита Міхалков. У наступних випусках візьмуть участь відомі тележурналісти - Савік Шустер, Євген Кисельов і Андрій Куликов, будуть лауреати Нобелівської премії, чиї відкриття вплинули на розвиток людства і багато інших відомих і шанованих людей. З нового року в ефірі з'явиться новий соціальний проект - програма "Хочу, щоб ти була" з Тетяною Нєдєльською, присвячена проблемам усиновлення, дитячих будинків та дітей-сиріт. Нарешті, Перший Національний відроджує "Вечірню казку"! Цю передачу так і не зміг запустити жоден комерційний телеканал в Україні. Перший Національний має стати першим за всіма показниками - в тому числі і за глядацькими симпатіями та перевагами", - підкреслив Єгор Бенкендорф.

"Перший Національний" - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18 +" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія).

Читайте також: